SENASTE ARTIKLARNA

Coolast på NYFW – ‘We Don’t Want Attention’

0

Jag inspireras av alla som gör tvärtom. Gör man också kläder i typ Vetements-klass och blir kallade ‘New York Fashion Weeks Coolest New Brand‘ av Vogue, ja då kvalar man in till ett omnämnade här.

Nya klädmärket heter Section 8 och grejen är alltså att de har valt att förbli anonyma. “We just lived through an era in which getting too much attention made someone the actual president. And so, we’re like, ‘we don’t want attention”, berättar de för Vogue. Anonymitet i modebranschen har ju tidigare betalat sig. Förresten är en ny dokumentär, We Margiela, om mystiska Martin Margiela på väg.

Och ja, modellerna hade tydligen varsin fisk i munnen.
Section 8 Section 8

Bilder via Vogue

DELA

Örnsbergsauktionen – Unik Design Att Älska För Evigt

0
Örnsbergsauktionen 2017
Pettersen & Hein

Bloggen här heter ju Emmys Återvunna och det syftar ju såklart på att vi skriver en hel del om design gjord på återvunna material. Men det betyder också att vi lyfter fram design med själ. Alltså vinn åter själ i design och produktion.

Örnsbergsauktionen som gick av stapeln för sjätte året i rad under Stockholm Design Week är ett perfekt exempel på detta. Här visas och säljs unik design och hantverk som ofta gränsar till att vara konst. Allt är one-off pieces. Jag går så igång på detta. Kolla in mina favoriter från auktionen.

Örnsbergsauktionen 2017
Matilda Beckman
Örnsbergsauktionen 2017
Fredrik Paulsen
Örnsbergsauktionen 2017
Haidar Mahdi
Örnsbergsauktionen 2017
Chen Chen & Kai Williams
Örnsbergsauktionen 2017
Lotta Lampa
Örnsbergsauktionen 2017
David Taylor
Örnsbergsauktionen 2017
Odd Matter
Örnsbergsauktionen 2017
Klara Granstrand
Örnsbergsauktionen 2017
Simon Klenell
Örnsbergsauktionen 2017
Henrik Brandt

Bilder av Viktor Sjödin

DELA

Now/Then Visar Alternativa Hållbara Produkter

0
Now/Then Dirty Shoes

Jag har varit på Stockholm Furniture & Light Fair för att leta ny spännande design med en cirkulär ekonomi som utgångspunkt. Under Greenhouse (som är en arena för independent designers och designskolor) hittade jag till projektet Now/Then av Lund University School of Industrial Design.

Now/Then har tagit 24 stycken vardagsprodukter, funderat på ursprung, tillverkning och tillämpning för att sedan presentera ett mer hållbart alternativ.

 

Now/Then Dirty Shoes
Dirty Shoes av Adrian Petersen 

Skor som är konstruerade för att lätt kunna lagas.

Now/Then Hand Ink
Hand Ink av Kaj Niegmann

Printa dina egna visitkort.

Now/Then Flergångsgrill
Flergångsgrill av Oskar Malm

Ah. En flergångsgrill.

Now/then
Slow Coffe Table av Ruoxi Zeng

Ett kaffebord.

Now/Then
Judith Leijdekkers av Shaving Brushes

Alternativa material: horse hair, deer bone & pheasant feathers.

DELA

Recycling Haute Couture av Boomerang x Astrid Olsson

0
Boomerang Atelier x Astrid Olsson

Hurra. Nu lanserar ännu ett företag en kollektion där man har tagit tillvara på de rester som skapas i produktionen. Vi pratar om Boomerang.

Under namnet Boomerang Atelier har man skapat ett nytt och återkommande koncept som går ut på att bjuda in spännande designers som med kreativitet och innovationsförmåga får leka med företags spilltyger. Först ut är ett samarbete med designer Astrid Olsson (V Ave Shoe Repair, By the No.). Boomerang och Astrid Olsson har tillsammans tagit fram en kollektion bestående av två herrskjortor och två stycken damskjortor. Dessa hamnar i butik någon gång i vår, i en limiterad upplaga.

Dessutom flyttade Astrid Olsson in hela sin ateljé på Boomerangs vind under en period. Med sig tog hon en experimentlusta och efter några månader hade hon skapat två origami och konst-inspirerade haute couture klänningar. Klänningarna är skräddarsydda åt Ebba Klerberg von Sydow och Emilia de Poret som bar de då de tog emot pris på Elle-galan 2017.

Boomerang Atelier x Astrid Olsson   20161206   Fotografi: Carl Bengtsson / Skarp Agentur Torun Alenius, Agent   Fotograf assistent: Maja Johansson Post-production and Retusch: Maja Johansson / http://majajohansson.se Rörlig bild: David Walegren, Director   Dop & Camera: John Rosenlund Robert Gustafsson   Kreatör & Stylist: Astrid Olsson    Modeller:          Ebba Kleberg von Sydow Emilia de Poret   Hår & Make: Elvira Brandt   Boomerang:     Tony Sewanderson, Marknadsdirektör Anders Grahn, Art Director Bobo Andersson, Kreativ Inspiratör   Location: Mjuklyx Studio  Brännkyrkogatan 50, Stockholm
Boomerang Atelier x Astrid Olsson

Boomerang Atelier x Astrid Olsson

Boomerang Atelier x Astrid Olsson

Boomerang Atelier x Astrid Olsson Boomerang Atelier x Astrid Olsson

Boomerang Atelier x Astrid Olsson Boomerang Atelier x Astrid Olsson

DELA

RAGAMUF – Stolmatta av Textilrester i Samarbete med Syriska Flyktingar

4
Ragamuf

Så tokig, men så snygg. Och så bra!

Ragamuf är liksom en stretchig matta för stolar, gjord av rester och överskott från textilindustrin. Dessutom är den framtagen i samarbete med Syriska flyktingar i Turkiet. Idén är finländsk och så är även designen. Närmare bestämt är det Tuula Pöyhönen som står bakom formgivandet.

En tredje dimension är alla fula stolar och fåtöljer som får sig en skön makeover med denna färgglada ‘matta’ över sig. Jag tycker den är superkul. Stöd RAGAMUF på indiegogo här. 

Ragamuf
Ragamuf

Ragamuf

Ragamuf

DELA