Kunglig spis – ny design av Bernadotte Kylberg

1

Svenska Duni lanserar nya engångstallrikar tillsammans med Bernadotte Kylberg. Man har använt miljövänliga ingredienser för att ta fram en serie som går att gräva ner när man ätit klart.

Man har använt bagass som är baserat på en restprodukt av sockerrör som framkommer vid sockerproduktion. Materialet bryts ner till jord på bara några veckor efter kompostering. Även CPLA ingår i produkten och det är tillverkat av 100 % växtbaserat material, är biologiskt nedbrytbart, extremt robust och tål temperaturer upp till 100 C°.

Servisen är mjuk i formen och inspirerad av näckrosens form. Det blir en lite olycklig koppling med bilden med origami som förstärker den asiatiska flörten. Japanska Wasara har redan lanserat liknande produkter tidigare, och jag och mitt team hade med det bland annat på en utställning på Mitt Kök för två år sen. Jag menar inte att servisen Bernadotte Kylberg gjort är för lik, men associationen blir lite olycklig. Bilden längst ner kommer från Wasara. Jämför själv. Likt? Olikt?

1 KOMMENTAR

 1. Själv är jag mest bekymrad över att Prins Carl Philip formger kvalitetsglas från Tyskland , Glas som lika gärna skulle kunna tillverkas av ett Svenskt Glasbruk . Glas som Marknadsförs som SvensDesign och som bla med hjälp av respekten och uppmärksamheten till Sveriges Kungagus vinner marknadsandelar.
  Detta tränger bort en del av Svenskt Glas från marknaden och kan innebära att svenska glasblåsare förlorar sina arbeten.
  Om detta samarbete i stället var med ett Svenskt Glasbruk skulle det kunna innebära mycket för det Glasbruket och brukssamhället som bruket verkar i .
  Prinsen skulle kunna bidra till att bevara ett Svenskt Kulturarv , Svenskt Glas!
  På en medlem av Sveriges Kungafamilj tycker jag det är rimligt att kunna ställa krav att verka för Sveriges bästa !
  /Ulf Rosén

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =