SENASTE ARTIKLARNA

Trendenser & Friends

0

Frida på Trendenser har startat ett nytt projekt. Trendenser & Friends – inte att växla ihop med mitt gäng på Trends & Friends. Jag tycker det är ett skitbra projekt som Frida initierat. Hon ska lyfta unga, kvinnliga formgivare och finansiera hennes produktion.Först ut är Thérese Hagström Olsson som gjort de här små vaserna med prickar. Kostar 199 respektive 249 kronor styck.

För mig är detta ett tecken i tiden där vi ser fler aktörer starta produktion med småskaliga producenter. Hela projektet bakom Den Nya Kartan är ett annat exempel på detta.

image image-1

 

DELA

Vatten, oliv och bröd

0

En av mina favoritstudios i designvärlden är (håll i hatten…) italiensk-singaporianska Lanzavecchia Wai. Paret har under våren gjort en glasservis i varma kopparaktiga toner.

WOB_full-set

WOB_set1

DELA

Pop Up-butik som säljer kärlek och besvikelse

0

pop up - objektimagePå lördag öppnar en ny butik i Stockholmsområdet. I butiken finns produkter som vanligtvis inte går inte att köpa, såsom kärlek, natur, liv eller besvikelse. Butiken tar inte emot vanlig pengar som betalningsmedel. Pengar godtas ej som betalningsmedel. I butiken går det att betala med idéer, hemligheter eller känslor. En specialdesignad kassaapparat möjliggör transaktionerna.

Design Lab S undersöker vad värde och transaktion betyder idag. Kan man vara rik utan pengar? Pop up-butiken är öppen 15-18.00 första veckan i maj med vernissage den 30 april

I butiken finns produkter som vanligtvis går inte att köpa. Sortimentet består av t.ex kärlek, besvikelse, naturen eller världen.

Bakom konceptet står Design Lab S och butiken ligger i Skärholmen centrum.

DELA

Prince

0

Förra veckan gick artisten Prince bort. I och med att det idag är så enkelt att göra digitaltryck så förstod jag att det inte skulle dröja länge innan det dök upp porslin med Prince som motiv. Jag älskar sajter som Society 6 där man enkelt kan lägga upp sin design och få en ”färdig” produkt. Här är några av mina favoriter från sajten.

holy-prince-mugs

little-red-corvette-mgx-mugs partyman-mugs prince-1jq-mugs   prince-in-purple-mugs    tribute-to-prince-mugs

DELA

Fritz Hansen satsar smått

0

150126_Fritz_Hansen_03_098_RGB

Danska Fritz Hansen har fattat att man ska satsa på accessoarer i hemmet. Objects heter en ny kollektionen med accessoarer, skapad av Republic of Fritz Hansen. Den består av tolv vackra delar formgivna av danska och internationella designers, bland annat duon Studio Roso, Wednesday architecture och Jaime Hayon.
Träbrickorna görs av samma material som Sjuan och Myran.

FH_ACC_02_084_LOW FH_ACC_05_150_LOW FH_ACC_06_192_LOW FH_ACC_07_014_LOW FH_ACC_08_026_LOW FH_ACC_10_013_LOW FH_ACC_16_124_LOW fritz hansen GAB4256_Fritz H_Oeregaard_0120 GAB4256_Fritz H_Oeregaard_0131 GAB4256_Fritz H_Oeregaard_0160

DELA