SENASTE ARTIKLARNA

Size Doesn’t Matter

0

Idag öppnar den nya utställningen Size Doesn’t Matter på Designgalleriet. Cirka 40 produkter och formgivare från Estland visar upp sig från sin bästa sida. Estland ser sig själva som en ganska ung – och liten – designnation, så därför spelar man på självdistans och ironi i namnet på utställningen ”Size Doesn’t Matter”. I utställningen finns allt från parkettgolv, snygga bastuaggregat till stolar och textilier. Här är mina favoriter för köket.

unspecified

Andres Labi har gjort det här förklädet för dig som vill vara lite fin i köket med slips.

ene_bowls

bouche2

Ene Raud gör fint porslin för elegant dukning.

railiCIMG0125 63204142408de148165f2378b73f4546

En av de mest intressanta och konceptuella formgivarna i utställningen är Raili Keiv som gifter vintageporslin med betong. Matt och blankt. Nytt och gammalt. Allt är inte supersnyggt men nästan alltid intressant.

vaagnad Käpik ja Käpikud_Annkris_Glass_f Jüri SeljamaaAnnKriss Glass har gjort glastallrikar som inspirerats av de klassiska baltiska vantarna.

lõikelaud

Elmet Treier arbetar med träspill från industrin och gör dina skärbrädor och frukostplattor.

 

 

DELA

Sommar och glass

0

Äntligen är solen och värmen här. Och i helgen som gick passade jag på att äta mig igenom en massa nya glassa för sommaren. Men klart att min beagle Ellie måste ha nåt mysigt att mumsa på också. Nu finns hundglass. Hundglassföretaget Hugo & Celine (som för övrigt gör andra snacks för våra fyrbenta vänner) använder varken fläsk eller fjäderfän i mat eller glass. Bara ingredienserna av nöt, älg och lax. En glass kostar 45 kronor.

hund

hund 4 hund 3 hund 2

Foton av Helene Stevenberg

DELA

Trendenser & Friends

0

Frida på Trendenser har startat ett nytt projekt. Trendenser & Friends – inte att växla ihop med mitt gäng på Trends & Friends. Jag tycker det är ett skitbra projekt som Frida initierat. Hon ska lyfta unga, kvinnliga formgivare och finansiera hennes produktion.Först ut är Thérese Hagström Olsson som gjort de här små vaserna med prickar. Kostar 199 respektive 249 kronor styck.

För mig är detta ett tecken i tiden där vi ser fler aktörer starta produktion med småskaliga producenter. Hela projektet bakom Den Nya Kartan är ett annat exempel på detta.

image image-1

 

DELA

Vatten, oliv och bröd

0

En av mina favoritstudios i designvärlden är (håll i hatten…) italiensk-singaporianska Lanzavecchia Wai. Paret har under våren gjort en glasservis i varma kopparaktiga toner.

WOB_full-set

WOB_set1

DELA

Pop Up-butik som säljer kärlek och besvikelse

0

pop up - objektimagePå lördag öppnar en ny butik i Stockholmsområdet. I butiken finns produkter som vanligtvis inte går inte att köpa, såsom kärlek, natur, liv eller besvikelse. Butiken tar inte emot vanlig pengar som betalningsmedel. Pengar godtas ej som betalningsmedel. I butiken går det att betala med idéer, hemligheter eller känslor. En specialdesignad kassaapparat möjliggör transaktionerna.

Design Lab S undersöker vad värde och transaktion betyder idag. Kan man vara rik utan pengar? Pop up-butiken är öppen 15-18.00 första veckan i maj med vernissage den 30 april

I butiken finns produkter som vanligtvis går inte att köpa. Sortimentet består av t.ex kärlek, besvikelse, naturen eller världen.

Bakom konceptet står Design Lab S och butiken ligger i Skärholmen centrum.

DELA