SENASTE ARTIKLARNA

Danskt och grönt

0

Nyheterna för hösten börjar sippra ut. En stark färg är så det gröna. Det är en djup, intensiv, nästan smaragdgrön variant (som jag talat om i min Santa Fe-trend). Danska Louise Roe kommer med grönt i stengods och i fina vaser. Grönt är skönt. I alla fall till hösten.

230516_louise_roe_44810+1_final

230516_louise_roe_44832_final Diamond+Vase_Stor+Green

DELA

Sommarblad

0

Skirt och vackert. Somrigt liksom. Svenska Emelie Leijon har gjort en ny kollektion med inspiration av sommarlövens taktila och transparenta utseende. Fint. Jag gillar bäst de lite strama keramiska delarna. Assietter och tallrikar som alla är handgjorda. Den lilla assietten kostar 315 kronor och lanseras till Formex i augusti.

Assiette_green_1

BigPlate_Blue_1

DELA

Tapet och choklad

0

Mat och designsamarbeten är inte nytt. Mast är den nya designchokladen från New York på allas läppar. Man gör massor av supersnygga förpackningar till olika choklader. Ett av vårens mest omtalade samarbeten är det mellan Mast och tapetföretaget Calico.

Man har använt salt och akvarellfärg för att få till den unika ytan på förpackningarna. Snyggt, och förhoppningsvis gott. Och säkert nåt som min blogg-kollega Tapet-Martin skulle gå igång på.MAST 2 MAST 3

DELA

Kungligt porslin

0

Rörstrand firar 290 år det här året. Det firas över hela landet – även på de kungliga slotten. Rorsersberg som ligger lite norr om Stockholm gör en utställning som öppnat nu i helgen med kungafamiljens relation till Rörstrand. Flera medlemmar har samlat vissa delar och Prins Carl Philip har ju designat för Rörstrand. Bland alla kopplingar mellan kungahuset och Rörstrand kan man se att arkitekten Jean-Eric Rehn, en av Stockholms slotts skapare, uppdrogs att rita Rörstrands första egna mönster. Går vi framåt i tiden var Oskar II en stor samlare av 1700-talsfajans, Prins Eugen gjorde beställningar från Rörstrand till sitt hem på Waldemarsudde. Gustav VI Adolf intresserade sig för Carl-Harry Stålhanes stengods producerat vid Rörstrand. Ett kungligt hurra för porslinsmärket. Utställningen står till den 25 september.

Vas

202796Skål

 

DELA

Haymarket

0

Stockholm har fått en ny restaurangarena. Scandic Haymarket är ett femstjärnigt hotell i gamla PUB-huset precis vid Hötorget. Men man har inte bara boende utan även bra mat. Tre restaurangkoncept finns – Pauls (som i varuhusets Paul U Bergström), Gretas (som i Greta Garbo som arbetade på PUB) och Americain.

Paul kommer köra internationellt klassiskt kök. Greta champagnecafe med allt från frukost till lunch. Americain är en flott cocktailbar.

1

6

5

Gretas

Haymarket-by-Scandic-MOD-02816_1024

2

Paul’s3    7 8

Americain

DELA