SENASTE ARTIKLARNA

Textilt porslin

0

Svenska Färg & Blanche har gjort en porslinsserie tillsammans med franska Petite Friture. Serien består av tallrikar, skålar och muggar. Snart kommer även en kanna. Allt i svart och vitt porslin som funkar både i ugn och på bord – och även för restaurang. Serien samproduceras med franska Revol.

Porslinsprojektet fortsätter i klassisk Färg & Blanch-anda med experiment med textilier. Här har man bundit snören i textil (kändes som ull i prototypen jag pillade på…) och torkat i ugn. När textilen torkat så har snöret lämnat ränder. Detta har sen blivit avgjutet för att göra en form. Allt är väldigt taktil och snygg. Tummen upp från Trendstefan.

PetiteFriture_byMashaBakker-0071

PetiteFriture_byMashaBakker-0253  PetiteFriture_byMashaBakker-0334 PetiteFriture_byMashaBakker-0346 PetiteFriture_byMashaBakker-0375 PetiteFriture_byMashaBakker-0383 PetiteFriture_byMashaBakker-0395

DELA

Patricia Urquiola och Georg Jensen

0

Spanskitalienska superdesignern Patricia Urquiola har gjort en kollektion för hösten tillsammans med Georg Jensen. Kollektionen flörtar öppet med Sigvard Bernadottes design gör det danska företaget.

georg jensen 41

georg jensen

georg jensen 2

georg jensen 3  georg jensen 6 georg jensen 25 georg jensen 35

DELA

Ferm Living visar hösten

0

Danska Ferm Living släpper sina nyheter för hösten. För första gången på länge väljer man att inte visa sina nyheter i Stockholm, men jag fick en introduktion förra veckan nere i Köpenhamn. Färgskalan är trendigt dov med mycket lila toner. Och man fortsätter utveckla sin möbelkollektion. För två år sen gjorde man sin första möbel, dvs en soffa och ny har man tagit fram det här galet fina skåpet med armerat glas. Så galet fint. Kostar ca 12-15 000 kronor men shit vad fint.

FERM_LIVING_IMAGE_PK_15

Man har också tagit fram en bordsserie där man kan få färg på bordsskivan. Enkelt och effektivt.

FERM_LIVING_IMAGE_PK_17

FERM_LIVING_IMAGE_12

Här ser vi den mer lila varianten.

FERM_LIVING_IMAGE_26

Men de grafiska formgivarna bakom Ferm Living slutar inte med mindre produkter utan man lanserar bland annat sina första glasprodukter. Stapelbart och grafiskt. Snyggt. Mässingskluttarna under glasen är alltså inte en del av dricksglaset utan bara styling.

FERM_LIVING_IMAGE_PK_07 FERM_LIVING_IMAGE_PK_08

DELA

Önskeben

0

Att ta hand om resterna är så klart bra för miljön – och det kan betyda tur. Enligt en gammal romersk tradition så ska man bryta önskebenet tillsammans med någon annan. Den som får den största biten vinner – och slipper kanske disken? Här har Areaware tagit fram en variant som går att använda flera gånger tack vare magneter. Kan bli din för 12 dollar och lanseras i mitten på september.

areaware 2

areaware 3

DELA

Pokemon och inredningsdesign

0

Nu börjar höstsäsongen på allvar och vem kan ha missat att sommarens största fenomen är Pokemon Go. När kommer det till inredningen tänker du? Well, det finns redan. Här är ett urval av fantastiska Pokemongrejer du måste ha hösten 2017. Inspiration från Etsy och Amazon.

glas

Pokemon på glas gör vilket party som helst. Ett set med två glas, karaff och ölöppnare kan bli ditt för ca 235 kronor. Finns här.

bulbasaur

En av karaktärerna i spelet är Bulbasaur med en kaktus på ryggen. Perfekt för fönsterbrädan i höst. Matchar den stora kaktustrenden för övrigt. Kostar nästan 92 kronor och finns här.

kaka

Räkna med att det kommer en massa pokemon-formar till pepparkaksbaket. Det här är Squirtle. Men redan nu kan du köpa vanliga kakformar från USA till söndagsfikat. Kostar 86 kronor och finns här.

pepparkaka

Finns så klart som pepparkaksform för en 50-lapp här.

charmander

Det finns så klart en uppsjö muggar att inspireras av för Pokemon-fantasten. Här mugg baserad på karaktären Charmander. Kostar nästan 117 kronor här.

bröst

Eller så kan du fika i en pokemonboll för cirka 170 kronor. Och den finns här.

kvarn

Du kan också köpa en praktiskt örtkvarn till köket. Fånga lite pokemons, göra en dressing. Perfekt. Kostar cirka 150 kronor och finns här.

 

köket

Slutligen då? Ja, det finns faktiskt allt för köket med Pokemon. Som kastruller med öron och skärbrädor. Perfekt? Finns här.

DELA