SENASTE ARTIKLARNA

Grafiskt och gott

0

lakrits 1

De flesta av oss har en relation till engelsk konfekt. Nu kommer en helt svartvit variant på marknaden snart. Cloetta Allsorts har tagit fram detta med hjälp av byrån Bond. Det finns ingen information på varken Bonds eller Cloettas hemsida om när detta lanseras men kommer bli sjukt snyggt på ett instagramkonto nära dig…

lakrits 3 lakrits 4 lakrits 5

DELA

Kläder som blir lump – och sen mat

0

Svenska sportklädesmärket Houdini är väldigt spännande. I vintras vann man pris på Ellegalan för sina hållbarhetstänk. Nu i vår har man gjort ett nytt projekt. Man visar att kläderna är så pass hållbart nedbrytbara att man gjort jord av gamla plagg och odlat grönsaker som man sen serverat. Faktiskt lite spännande. Istället för ”från jord till bord” kanske man ska hitta andra kopplingar – ”från barm till farm” – eller? Kanske ”Från bralla till fralla”? Finns många kopplingar man kan göra.

Houdini har gjort en hel meny och visar processen väldigt transparent på den här sidan.

Kompostering

DELA

Nya serviser för flygplan

0

Italienska designvarumärket Alessi har under två års tid skapat One-of-a-kind – en unik kollektion för flygbolaget Delta Airlines. Kollektionen är baserad på befintliga Alessi-produkter skapade av internationella formgivare som Patricia Urquiola, Stefano Giovannoni, bröderna Campana och bröderna Bouroullec. I kollektionen finns kristallglas, porslin, serveringsfat i rostfritt stål, bestick och tillbehör som servettringar, salt- och pepparkvarnar och brickor.

Kollektionen One-of-a-kind är en del av Delta Airlines satsning att förbättra kundupplevelsen ombord  på deras premiumkabiner och finns tillgänglig från och med april 2017.

AlessiDelta_Photo-credit_Buzz-3

AlessiDelta_Photo-credit_Buzz-6 AlessiDelta_Photo-credit_Buzz-12 AlessiDelta_Photo-credit_Buzz-13 AlessiDelta_Photo-credit_Buzz-21 AlessiDelta_Photo-credit_Buzz-23 AlessiDelta_Photo-credit_Buzz-27 AlessiDelta_Photo-credit_Buzz-30 AlessiDelta_Photo-credit_Buzz-36

DELA

Det rostfria köket

0

Rapporterna från designveckan i Milano börjar strömma in och en enkel iakttagelse är den vita metallen verkligen är tillbaka. Förra året kom Boffi med rostfria kök och nu kommer italienska Abimis med ett skönt rostfritt kök som heter Ego. Finns både som matt och blank. Retrosnyggt.

stålkök 4 stålkök 5med ett skönt rostfritt kök. stålkök 2 stålkök 3

DELA

Kalla fingrar – no more

1

Våren har fått ett bakslag. Hemma hos mig, vid mitt sommarhus, så har vi haft minus sex grader kallt i natt. Burr. Hur ska man orka sätta sig vid skrivbordet och knappra sig igenom dagen? Just nu pågår en Kickstarter-kampanj för prylen som är en värmefläkt för fingrarna och tangentbordet. Perfekt. Då kan jag få tillräckligt med värme för att skriva en ironisk krönika om bortskämda inredningsbloggare. För 99 dollar kan man förbeställa en tangentbordsvärmare.

Untitled-2-1-1024x181

e8fcaa494ad1fd378d845ea6ac73f46c_original

f4ac92711b21d9aac133aec31826fee9_original

DELA