15 trender sommaren 2017 från Designbloggarnas experter

0
trend sommar 2017 flamingo

Har du koll på det senaste? Våra egna Designbloggare listar den hetaste flugan inom sitt eget expertområde, för den mest heltäckande trendguiden sommaren 2017.

Ulrik Nordestgaard (Florist Ulrik) om klassiska blommor som återuppstår:

En av de stora sakerna vi upplever just nu är att det gammaldags, det mer traditionella. Det vi inte förknippar med år 2017 är det som är just trendigt 2017. Vi tittar tillbaka på vad våra föräldrar hade för blommor: vad växte jag upp med? Det vill jag ha nu. Utomhus är det exempelvis pelargoner, lobelia och petunior som är superinne. Krukväxter som svärmors tunga och ampellilja; snittblommor som nejlika och alströmeria är alla exempel på ”gamla” blommor som känns heta just nu.

arets pelargon 2017

Årets Pelargon Bild: Blomsterfrämjandet/Minna Mercke SchmidtAnnika Kumlin (Annikas Ärliga)
 om att tänka hållbart:

Det är ju inte på något sätt en ny trend, men en som håller i sig och som är väldigt hållbar: att fynda på loppis. Mina favoriter att ta med hem från alla roliga små stopp som ploppar upp längs vägarna på sommaren är glas och porslin.

loppisfynd annikas arliga designbloggarna

________________________________________________________________________

Kärolin-Lii Karjula (Baltic Vibes by Kärolin) om att solen har stigit upp på andra sidan Östersjön:

stellasoomlais designbloggarna

I Baltikum följer vi just nu solen till 100% genom att använda gula, soliga toner både inom inredning och mode. Om solen lyser med sin frånvaro ute, kan man ju ha den inne – eller varför inte på dig själv? Värme, ljus och gula, pastelliga färger är nyckelorden.Martin Wendelbo-Hansson (Tapet Martin)
 om våra väggar:

tapettrend tapetmartin

Svensk sommar innebär att vi tapetserar ihjäl oss med maritima motiv. Det är ljust, vitt och fräscht. Det är randigt, det är knopar och det är fyrar – allt för att tro att vi har sommar på riktigt!Kina Andersson (Kinas smycken)
 om att smycka sig rätt:

Sommartid kan man lugnt vila i jakten på de trendigaste smyckena – det är ändå armband och örhängen som gäller. Helst med turkoser eller koraller. Varje sommar. Möjligtvis har det med hav och sommarbrun hud att göra. Det känns liksom enklare att försöka få till den där elegant, avslappnade bohemchica looken då.

chopard kinas smycken
chopard kinas smycken

Somrigare än så här blir det inte: Paraibaturmalinen med sin nästan elektriskt lysande blågröna nyans i ringen från Chopard passar årstiden perfekt, tillsammans med armband med naturliga turkoser från Tamara Comolli, känd för sina toppigt cabochonslipade ädelstenar

________________________________________________________________________


Anna Boussard (Anna Spanar Smått)
 om det hetaste för de minsta:

dbtrend-flamingosommarPå barnfronten syns oändligt många flamingos genom skogen av enhörningar. Så vill du slippa stå med familjen i vassen i år – köp en uppblåsbar flamingo och matcha med flamingotryck på badkläderna.Stina Lodén (Stinas Trådar)
 om trendiga textilier:

Mosstickat är en tydlig trend i år, och i sommar ska det vara i form av små gästhanddukar, tvättlappar och disktrasor. Den stickade strukturen är skön mot huden och inte minst disktrasorna är dessutom ett miljövänligt alternativ. Enkla att göra själv, bara raka stycken! Jag har trillat dit själv och mitt ”work in progress” kan ni följa på insta: @stinas_tradar.

12-iblaursen-winter2017-stinastradarBild: Ib LaursenErik Engelv (Eriks Huvudsaker)
 om solglasögontrender:

Denna sommar är ljusa solglas i sköna kontrastfärger som gult, lila och rosa stort. Man kan inte längre gömma sig bakom sina mörka solglasögon, utan får istället uppleva sommaren ungefär som genom ett härligt instagramfilter. Har du dessutom en något större, rund båge är du garanterat hetast i stan!

dbtrend-24

Artisten Maxida Märak i runda, färgade solglas från svenska E&EHanna Wendelbo (Hannas Gröna Rum)
: Ut med dig!

IMG_2303Det är samma visa varje år: vi flyttar utomhus för att inte missa dagen då sommaren kommer. Då gäller det att vara väl förberedd: Grillen, växthuset och uteköket måste vara på plats.Stefan Nilsson (Trendstefan)
: Nu vill vi åt det ”operfekta”

IMG_1882Som trendspanare är det intressant att se hur sommaren 2017 väldigt mycket handlar om att släppa alla måsten. En snabb överblick bland opinionsbildare i Sverige och runtom visar att många faktiskt i n t e bokat in den där fantastiska spa-resan, eller det nya all-inclusive. I stället är det många som menar att man vill vara hemma, njuta av den svenska sommaren, vila lite och kanske ta en enkel och kort resa under sommaren om vädret skiter sig. Sommarens hetaste trend handlar alltså om att släppa alla måsten, dra på sig mjukisbyxorna och njuta av den lokalproducerade sommaren.Johan Magnusson (Johans)
 om material:

När vi går på gymmet eller ut i löpspåret har vi lärt oss att materialen vi har på oss –oavsett om vi föredrar ett enkelt bomullslinne, merinoullens förmåga att på samma gång andas och hålla värmen eller det senaste funktionsmaterialet – gör skillnad. Och nu har konsumenten lärt sig att linne, bomull och andra lättare material gör sig allra bäst för att hålla stilen under varma sommardagar. Därför, som jag har varit inne på: den svalaste linneskjortan är hetast i sommar.

dbtrend-richard-kuylenstierna-grafford-shirtonomy-linen-shirt-antibes

Richard Kuylenstierna från skobutiken Grafford i Stockholm bär sin lätta made to measure-skjorta från svenska Shirtonomy ledigt och alldeles ypperligt på semesterlunch i AntibesGreta Peetre (Gretas 20)
 tittar nedåt:

För att spana in sommartrenden inom mode måste vi leta oss ner till fötterna där vi hittar slippers med fuskpäls. Dessa underbara skor gör livet lite roligare och varje dag blir som Vegas.

image1

Bild: @frejawewer/InstagramAnnette Eriksson (Annettes Skimmer)
 om trendiga material:

Annettes SkimmerKrom, lite lugnare färger och grova eller klumpiga möbler och detaljer ligger och guppar i vassen. Ja, guldfärgen får ge vika för silvertonen, men blanda, säger jag. Väggarnas mättade färgrika och ibland mörka toner får ge vika för lite mera klassiska, mjuka toner och färger, och tänk lite Familjen Flinta på möbler och detaljer. Men ingen panik, hemma hos dig gör du som du vill.Jimmy Schönning (Jimmy Schönning Hem)
 älskar mixen:

IMG_3503Åldrad teak och metall mot en skala av havsblå toner. Eklektisk, personlig framtoning av nytt som möter antikt på uteplatsen. Inte en plaststol i sikte.Camilla Julner (Very Camilla)
 siar om framtidens arbetsplats:

WeWork-Verycamilla.seFrihet att arbeta var som helst över hela världen, till och med i det konservativa USA. Inspirerande att se Hems möbler (bilden) i New York i kontexten med WeWorks flexibla och kreativa arbetsplatser i de historiska lokalerna vid Bryant Park. Hos WeWork kan man få ett globalt medlemskap i en community med arbetsplatser och mötesrum över stora delar av världen. Deras mål är att omvandla traditionella arbetsplatser till plattformar som uppfyller individuella behov som finns i dagens mobila, kreativa och entreprenörfrämjande arbetsplatser.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + fjorton =