Grönt är skönt

0

Jag har varit på semester i två veckor, i paradiset Maldiverna och reflekterat över de vackra färgerna i naturen. Har ni tänkt på att naturen är fylld med massor av färger medan våra hem är vita, grå och svarta? Känns ganska så onaturligt så därför bjuder jag på lite gröna rum inspirerade av den gröna växtligheten i naturen.

green korridor

Att blanda två olika nyanser av grönt på väggarna ger ögat några fästningspunkter och ett behagligt synintryck.

1c2c102d2702f869d4fa9b7c739414a2

Eller så kan man välja att gå All in på en färg och måla väggar, lister och skåp i en och samma monokroma färg, något som blir mer och mer trendigt även om jag gillar färgskiftningar bättre.

sovrum

Grönt i sovrummet är en klassiker och får dig att slappna av, speciellt om det är en mildare och dov grön nyans som inte är så mättad.

Alcro-matcha-soffan-3-1024x613

Bild: Alcro 

Denna bild gillar jag jättemycket, ny typ av stuckatur på väggarna har vi sett och i denna bild finns flera härliga gröna nyanser. Påminner lite om den första bilder, här vill man sätta sig och läsa en god bok.

Enligt Dagny, norges färgexpert är grönt en färg som får oss att bli avslappnade men även mer sociala. Grönt finns i både varma och kalla toner och är en färg i den nya neutrala färgskalan som vi är på väg in i inför 20-talet. Där vi kommer gå ifrån grått, vitt och svart. Wohoo säger vi färgälskare!.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =