SENASTE ARTIKLARNA

Colour Emotions in Tallinn

0

Min första utställning utomlands tog plats på Tallin Design Festival förra veckan. Så Kul att få ställa ut utomlands då jag börjar inse att min stil med att använda så mycket färg inte alltid är så ”svensk”. Har även blivit inbjuden till Istanbuls Desingvecka i mitten på oktober och sedan till Prags designvecka i slutet av oktober. Europe here I come!

DELA

Lemon goes Photowall

0

Sydafrikanska designstudion Lemon har gjort en kollektion, Frame of Mind – en tapetkollektion för photowall som fokuserar på människors olika stil, humör och känsla. Gillar temat , känns som det går hand i hand med temat för min utställning Colour Emotions. Kul med lite utländsk design från andra sidan världen, här möts subtila vattenfärger, textila strukturer, och handmålade mönster fulla av detaljer.

DELA

Layered goes Rya

0

Designföretaget Layered som producerar mattor lanserar i november en kollektion ryamattor i tre olika färgställningar. Det jag gillar mest är att de inspirerats av modevärlden denna gång, något jag länge själv länge jobbat med är att ta in modeller i inredningsbilder, dock lyckas jag inte alltid övertyga mina kunder. Rött och Rosa ser ut att bli nästa års färger, vi ser det överallt i modevärlden i höst och då vet vi att det kommer smyga sig in i inredningen om ca. 1 år. Kan även rekommendera ett besök i Layers egna butik lokaliserad i ett litet minipalats på götgatan. Helt fantastisk lokal, ett måste om du är i Stockholm!

 

DELA

Karneval

0

Utställning: Karneval på Gustavsbergs konsthall, en utställning helt i min anda, blir så glad och upprymd att det börjar hända mer på färgfronten i Sverige och att någon vågar ta ut svängarna lite. Keramik är också ett av mina favoritmaterial. Sju konsthanteverkare och konstnärer visade verk i Stig Lindbergs keramiska och lustfyllda anda. Sista chansen var i helgen och hoppas inte du missade denna fantastiska utställning. Curator: Sara Isaksson From

DELA

RUM809 – Colours with a View, Scandic Anglais

0

Jag har tillsammans med Straight fått göra ett av mina drömprojekt, inreda en svit på Scandic Anglais.  Med utsikt över humlegården har vi målat om väggar, tagit fram ett nytt mönster som vi klätt in kuddar, textilier, väggar och golv med. Projektet syftar till att undersöka hur färger påverkar humöret och vår hälsa. Ett hotellrum där många nationalliter med olika bakgrund möts, var den perfekta utgångspunkten. Visst finns det  generella regler när det kommer till färganalys och vilka kulörer man bör använda sig av i olika rum. Dock krävs det ytterligare en dimension och det handlar om vår kulturella bakgrund, vi kommer att tolka och uppleva färger på olika sätt beroende på vart vi kommer ifrån. En person från Indien kommer reagera på färgerna gult och blått, på ett helt annat sätt en en svensk gör. Ska bli spännande att se om det är någon nationalitet som gillade rummet mer än någon annan efter ett år.

Skärmavbild 2016-09-03 kl. 2.17.36 PM

Mönster Block, inspirerat av Colour Field Painting, en stil av abstrakt måleri som växte fram under 50-talet i USA. Mönstret finns på kuddar, täcken, gardiner, matta och ur mönstret kommer även vår specialdesignade möbel som fungerar som soffa och ståbord.

RUM809

I sovrummet målade vi med Färgbygges kulör Central Park, med äkta smaragd i. Alla färger från Färgbygge är helt fria från kemikalier och helt växtbaserade. Vilket betyder att du får äkta växtpigment i dina färger, exempelvis amaryllis om du ska måla rött eller smaragd om du ska måla grönt =) Vi valde en grön ton i sovrummet, för en lugn och avkopplande känsla. Säng från Jensen.

RUM809, färgbygge, scandic anglais, sara garanty

I ”arbetsrummet” målade vi med 2 olika nyanser av blått, Lunar Jealousy (mörkblå) och Lagoon (lite ljusare blå) för ökad kreativitet. Espressomaskin från Sjöstrand.

Rum809, sara garanty, färgbygge, scandic anglais

I vardagsrummet har vi målat med Kayley (rosa), en färg som gör oss glada och ger känslan av att vilja umgås, i hallen har vi målat med en mörkare ton, kulören Amaryllis. I hallen kan du ofta våga mera då du inte vistas så länge i denna delen av rummet/hemmet.

RUM809, saragaranty, scandic anglais, desyt

Matta från Desyt med vårt mönster och tapeten med samma mönster är framtagen tillsammans med Photowall. Bordet har Straight tagit fram specifikt för detta projekt tillsammans med AR Granit.
RUM809, scandic anglais, färgbygge, danielsvanh

Spegel från Daniel Svanh, bordslampa från Pholc och vaser från Crooked Concept. Vill du boka rummet, heter det RUM809 och ligger på 8:nde våningen på Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23 i Stockholm.

 

DELA