SENASTE ARTIKLARNA

Årets viktigaste färg 2017 är brunt

1

Foto: Copyright Dagny Fargestudio, Stylist Kirsten Visdal, fotograf Margaret De Lange

2017 viktigaste färg enligt norska färggurun Dagny är brunt. Vi kommer att se massor av bruna skinndetaljer, bruna trädetaljer, terrakotta och konjactoner i vårt hem. Mest intressant är att bruna trädetaljer utöver att de är vackra, även är bra får vår hälsa. Läs mer om brunt och hur det kan påverka din hälsa positivt hos Dagny. 

Dagny-Fargestudio-Fotograf-Margaret-De-Lange-Stylist-Kirsten-Visdal-6

Foto: Copyright Dagny Fargestudio, Stylist Kirsten Visdal, fotograf Margaret De Lange
Dagny-Fargestudio-Fotograf-Margaret-De-Lange-Stylist-Kirsten-Visdal-5

Foto: Copyright Dagny Fargestudio, Stylist Kirsten Visdal, fotograf Margaret De Lange

 

DELA

London Design Week

0

camille walala

Jag börjar mer och mer titta på installationer och konst under Designveckorna jag åker på. London har precis avslutat sin designvecka och min favorit var Camille Walalas gatuinstallation. Camille har tidigare tagit över gatubygnader, entrér och väggar med sin färgstarka konst och design. Helt i min smak. Tror jag skulle trivas mycket bra att bo i London.

DELA

Colour Emotions in Tallinn

0

Min första utställning utomlands tog plats på Tallin Design Festival förra veckan. Så Kul att få ställa ut utomlands då jag börjar inse att min stil med att använda så mycket färg inte alltid är så ”svensk”. Har även blivit inbjuden till Istanbuls Desingvecka i mitten på oktober och sedan till Prags designvecka i slutet av oktober. Europe here I come!

DELA

Lemon goes Photowall

0

Sydafrikanska designstudion Lemon har gjort en kollektion, Frame of Mind – en tapetkollektion för photowall som fokuserar på människors olika stil, humör och känsla. Gillar temat , känns som det går hand i hand med temat för min utställning Colour Emotions. Kul med lite utländsk design från andra sidan världen, här möts subtila vattenfärger, textila strukturer, och handmålade mönster fulla av detaljer.

DELA

Layered goes Rya

0

Designföretaget Layered som producerar mattor lanserar i november en kollektion ryamattor i tre olika färgställningar. Det jag gillar mest är att de inspirerats av modevärlden denna gång, något jag länge själv länge jobbat med är att ta in modeller i inredningsbilder, dock lyckas jag inte alltid övertyga mina kunder. Rött och Rosa ser ut att bli nästa års färger, vi ser det överallt i modevärlden i höst och då vet vi att det kommer smyga sig in i inredningen om ca. 1 år. Kan även rekommendera ett besök i Layers egna butik lokaliserad i ett litet minipalats på götgatan. Helt fantastisk lokal, ett måste om du är i Stockholm!

 

DELA