SENASTE ARTIKLARNA

Autumn Colours

0

Sommaren börjar lida mot sitt slut och vädret i Stockholm har bekräftat detta, höstens färger (som alltid) går mot roströda toner, med en släng av gult, guld och orange. Bilden är från Kähler och deras senaste kollektion av modedesignern Stina Goya. Love it!

DELA

Blue summer

0

Semestern är snart här och jag jobbar min sista vecka, men har mentalt checkat ut. Ska förbereda lite inför mitt stora projekt i höst på Scandic Anglais med Straight. Och avsluta lite projekt med några kunder. Här bjuder jag på lite blå semsterkänsla. Har du några semesterplaner? jag tänkte bara ta det lugnt, ligga på stranden, läsa en bok och ta upp mitt måleri. Yoga en vecka på borntorpet. Vila är den bästa medicinen mot en intensiv höst som väntar.

DELA

Colour Emotions goes Form/Design Center

0

Color Emotions Last Day 20 Colour Emotions_10Color Emotions_instaColour Emotions_0Min utställning Colour Emotions – poem edition som tog plats på Tändstickspalatset under Stockholm Design Week i februari går nu vidare till  Malmö. Utställningen öppnar den 23 juni och står hela sommaren fram till 14 augusti. Ska bli så kul! Utställningen kommer dock att befinna sig inomhus men i Form och Designcenters fantastiska lokaler.

Utställningen handlar om färg, såklart =) men syftar också till att börja titta på objekt ur andra synvinklar. Beroende på vart du står, förändrar objekten i huset färg. Det handlar mer om betraktarens sinnestämming, känslor och perception av upplevelse, än objekten i sig. Vad är verkligt, och vad är i konstant förändring? precis som känslor är i konstant förändring, förändras även färgen på objekten, beroende på vart ifrån du står och betraktar. Impermanens.

”We shall not cease from exploration. And the end of all our exploring will be to arrive where we started, and know the place for the first time”

T.S Eliot

#colouremotions2016

DELA

Anouk Kruithof

0

Eftersom denna vecka var utan måndag då det var nationaldagsfirande, känns den lite konstig, lite som detta fantastiska konstverk som jag hittade av konstnären Anouk Kruithof, som hade en soloutställning i Amsterdam. det finns flera djup i utställningen, först möts man av ett fantastiskt färghav men tittar man närmare så är det utsuddade instagramprofiler och id-kort. Utställningen Evidence, utforskar meningen med hur ett foto kan tas ut ur dess kontext och skapa en annan betydelse.

Kika in på de andra fantastiska verken här. 

DELA

carpet love

0

print1-large-728x728

ASP-2000px-highres-potraits3-728x1019

ASP-2000px-highres-potraits1-728x1019

Arbetar för närvarande med ett textil jobb för tidningen RUM Design och hittade dessa fantastiska färgglada mattor, vill ha! Men såklart går de inte att få tag i Sverige. Är man en Kolorist (färgälskare) blir utbudet ganska så begränsat om man är svensk. Har du en färgglad textil produkt, maila mig. Mattorna är ett samarbete mellan två designers från brooklyn Alex proba och en mattdesigner Aelfie Oudghiri. Se mer av kollektionen här. 

DELA