SENASTE ARTIKLARNA

Naturens växlande former

0
Jaanus Orgusaar bookshelf DUNE

Möbeldesigner Jaanus Orgusaar skapar finfina möbler och lampor inspirerats av naturens geometri. Hans lampor och möbler har en tredimensionell känsla där böjda strukturer och mönster ger en unik rumslig upplevelse. Materialet som han använder är för det mesta björk plywood. Kolla ner och se även hur de har fixat installationen på floden.

Jaanus Orgusaar bookshelf COMB
Jaanus Orgusaar bookshelf COMB
Ceiling lamp ZOME & bookshelf DUNE
Ceiling lamp ZOME & bookshelf DUNE
Ceiling lamp ZOME
Ceiling lamp ZOME

DELA

I väntan på vår – Warm North

0
Artist Side Table by Aap Piho

Warm North är ett företag som tillverkar tidlösa handgjorda möbler och tillbehör inspirerats av den nordiska vardagen, där grova klimatet och varma materialet möts. Bland deras sortiment hittar man fina pastellfärgade Side Boards som sprider den varma vårkänslan. Materialet dem har använt är naturlig ek och pulverlackerad stål. Fint och enkelt och passar bra när man vill ha lite vårfärger hemma.

Readers Side Table & Artist Side Table
Readers Side Table & Artist Side Table
Artist Side Table
Artist Side Table
Readers Side Table
Readers Side Table
Warm North by Aap Piho
Warm North by Aap Piho
DELA

Happy Valentines =)

0
Lilli Jahilo "The art collection"

Gullig silkes hjärtklänning från Lilli Jahilos senaste kollektionen ”The Art collection”. Perfekt till Alla Hjärtnas dag – kärlek till alla!

Lilli Jahilo, The art collection
Lilli Jahilo, The art collection

 

 

DELA

Lindex Tomorrow av Evelin Kägo

0
Color perception

Den 10 februari lanserar Lindex sin designkollektion ”Tomorrow” i ett samarbete med Evelin Kägo. Evelin är en estnisk tjej som vann en tävling för bästa designidé med sin kollektion ”Color perception” i samband med Textilhögskolans visning av avgångselever under Fashion Week Stockholm 2016.

Evelin experimenterar med färg och olika tyger i lager för att skapa en visuell ständig föränderlig illusion och en stark kommunikation med publiken genom att visa den kontinuerliga visuella interaktion som sker när färg och lager är i rörelse.

Colour perception
Color perception
Colour perception
Color perception

En del av priset var ett designsamarbete med Lindex som kommer att lanseras i den gemensamma designkollektionen ”Tomorrow” i början av februari.

Lindex "Tomorrow" kollektion
Lindex ”Tomorrow” kollektion

Nästa vecka ser vi alltså mycket färg! Missa inte utställningen ”Colour Emotions” av Sara GarantyHallwylska museet som öppnar också den 10 februari! Utställningen berör teman: vad som är verklighet och vad endast en illusion…? Välkomna!

DELA

Guld, snäckskal och fjärilar – fem favoriter från Formex

0
Gyllstad & Arro Keraamika

Förra veckan var det Formex och för andra gången valde Designbloggarna ut sina favoriter. Här kommer min topp 5

-5- Roligt att se estniska fjärilar KumaDesignFormex. Fjärilar är handgjorda av läder och finns med olika stilar och storlekar. Naiv design med mycket fantasifulla färger – passar in i Trendstefans 2017 trenden Peter Pan – KUMA design flyr verkligheten tillsammans med sina fjärilar.

Kuma Design
Kuma Design

-4- Stuudio Nüüd keramik hittade jag hos Rust me som säljer baltisk design. Fint hur de blandar ihop betong med porslin. Här kommer fram trenden med mörka toner  – Old is the new black.

Nüüd Ceramics - Rust me Design
Nüüd Ceramics – Rust me Design

-3- Gyllstads ny mönster ”Snäckor” är verkligen fin. Jag älskar hav och det marina livet – definitivt mina superhjältar från trenden – Superhero supernature

Gyllstad
Gyllstad

-2- Bland de ”onödiga prylar” hittade jag en kul liten produkt som faktiskt har en mening nämligen Bubble Cap från Finland. En liten karbonator som man enkelt sätter på en vanlig läskedrycksflaska och sedan med hjälp av koldioxidgascylindrar får man sin egen bubbeldryck. Det finns oerhört mycket skräp i plast i havet, där det i stället borde vara koraller och snäckskal. En liten pryl kan göra skillnad och minimera skräpet. Jag ska iaf hjälpa mina superhjältar och gör min egen bubbeldryck med Bubble Cap. Passar såklart in i trenden ”Waste” – klimatsmart konsumtion med ”Zero waste”

BubbleCap
BubbleCap

-1- Min favorit från Formex var Liisu Arro keramik, vilken hantverk och vilka färger och framförallt vilken härlig person bakom märket! Liisu är tredje generationens konstnär i familjen och förmedlar konsten från sin familjearv till sina unika noggrant gjorda keramik produkter. Hennes porslin är gjord för vardagsbruket, men som har en touch av lyx i form av gulddekorationer.

Arro Keraamika
Arro Keraamika
DELA