Lägenhet med enkla snygga ideér

0
INT2 Architecture

Arkitektbyrå INT2Architecture har inrett ett lägenhet med smarta ideér som är  billiga och enkla att även fixa själva.

En vanlig vit köksskåp som har blivit över och står nu i källaren kan enkelt fräschas upp med nytt färg och ben av trappspjälor. INT2Architecture har använt sig av mörkgröna mustiga färgen och långa, dekorerade trappspjälor som ger annars för tråkigt köksskåp en mer lyxigare känsla och passar således perfekt i sovrummet.

Ideér
INT2 Architecture

Dessa räckespelare har använts också som bordsben i köket. Tre ben har knutits ihop till ett lite tjockare ben av ena bordssidan – kul! Pinnar är målade med två olika färger och skapar en fin övergång från trägolv till den målade olivgröna bordsytan.

Ideér
INT2 Architecture

Fint med att de har använt obehandlat trä och inte applicerat någon vit oljepigment på golvet och skjutdörr. Originell trä är snyggt. Limträ skjutdörr i sig ger en schysst look för inredningen och är dessutom enkel att montera själv.

Ideér
INT2 Architecture

Klicka här om du vill läsa mer från Baltic Vibes by Kärolin.

Handmålade lampor – The Sisters

0
Mammalampa - The Sisters
Mammalampa - The Sisters
Handmålad lampkollektion The Sisters från lettisk företag Mammalampa ger en unik och konstnärlig känsla till rummet och dess belysning.

The Sisters lampor är färgade med två olika pastelliga färger och har en harmonisk övergång från den ena färgen till det andra. I kollektionen kan man hitta både golv- och taklampor med många varierande färger. Eftersom lampskärmar är handmålade då är varje exemplar unikt. Fint att se lite händiga operfekta texturer också inom belysningsdesign.

Mammalampa - The Sisters
Mammalampa – The Sisters
Mammalampa - The Sisters
Mammalampa – The Sisters
Mammalampa - The Sisters
Mammalampa – The Sisters
Mammalampa - The Sisters
Mammalampa – The Sisters

Klicka här om du vill läsa mer från Baltic Vibes by Kärolin.

Guild ”Paradise is not a place, its state of mind”

0
Paradise
Foto: Felix Laasme / Hooligan Hamlet

Modeföretag Reval Denim Guild presenterar sin limiterad streetstyle vårkollektion ”Paradise is not a places, its state of mind” med exklusivt bildserie. Bomber jacka med djur- och djungelimitation samt slitna trashiga jeansbyxor ser ut riktigt coola. Men tycker att deras tanke bakom är ännu bättre och viktigt att komma ihåg i vår överflödiga konsumtionssamhälle –

”Paradise is definitely not a garden that mankind lost thousands of years ago. If there ever was such place, we’re sure it’s still here – the Earth itself IS the great garden and it is our responsibility to take care of it. Otherwise there’ll truly come a day when trees, plants and animals will only wonder on human’s clothes and memories.” 

Paradise inspirerade plagg görs endast på beställning och är tillgängliga från och med våren 2018.

Paradise
Foto: Felix Laasme / Hooligan Hamlet
Paradise
Foto: Felix Laasme / Hooligan Hamlet

Renovering på gång – fönsterkarmar

0
Foto: egen
I somras började vårt ”litet” projekt med att flytta till ett lite större äldre hus på Älgö som behövdes renovering. Vi har hunnit en hel del och har känt mig som att vara med i Sommar med Ernst fast vår projekt tar mycket mer tid än det tar för Ernst…=) projektet har dröjt till hösten och snart till vinter…men kul har det varit.
Men nu iallafall är det bara småsaker kvar, så kan börja visa lite vad vi har gjort. Bland att vi har målat om alla väggar, tagit bort några väggar, byt golv och tak… har vi också målat om fönsterkarmar. Fönsterkarmar kan vara en viktig inredningsdetalj som ger mycket mer till rummet. Här kommer några inspirationsbilder jag har samlat.

 

Något för dem som vågar använda starka färger. Fint tycker jag.

Fönsterkarmar
Foto vänster: ”Yellow House” Nimtim Architects; Foto höger: Tami christiansen för Casa Vogue Brasil

Det finns massor av fina pastelliga färger och om man är lite rädd för starka färger, men vill inte använda endast vit kan måla karmar med lite ljusare färgkulörer som passar med övriga inredningen.

Foto vänster: Busybeestudio; Foto höger: Lauren Liess

Fint är också att anpassa fönsterkarmar med naturen som man ser från fönstret eller det som man ser i rummet. Gröna eller träiga fönsterkarmar förstärker ännu mer utsikten.

Foto vänster: Inspirationsdeco; Foto höger: Crisp Architects

Och hur har vi gjort då? Vi har valt faktiskt två färger. En som är mörk grå för större fönster och ljus grå till dem mindre. Mörk grå ramar in utsikten men också synliggör mer dem större fönster medan ljusgrå försvinner i bakgrunden – som var bra i vårt fall då vi ville lyfta mer dem stora fönster och utsikten därifrån.

Här bilder innan och efter:

Foto: egen
Foto: egen

 

Konstnären Youngarlic under Designnatt

0
Youngarlic
Youngarlic - To begin with bring bottle and flowers.
Varje höst arrangeras en storskalig designvecka i Estland så kallas Designnatt där internationella samt inrikes design kommer att visas runt Tallinn området. En av dem konstnärer som ställer ut på Designnatt detta år är Youngarlic.

Youngarlic är estnisk designer som med enkla raka linjer fräser plywood för att skapa sina roliga färgstarka målningar. Han själv beskriver sin verk som absurd, naiv, arrogant, dum och unik. Tror det stämmer nog ganska bra ihop med hans skojiga plywoodskapelser.

Youngarlic
Bermuda – Zenith
Youngarlic
Bermuda – Lost Button

På designnatt kommer han visa en hel del av sitt jobb och dem som inte alls har planer denna vecka, varför inte en resa till Tallinn för en lite annorlunda upplevelse för design ?!

Youngarlic
Dancing with the snakes