Fogspeak/Udujutt

0
Fogspeak
Utställning Udujutt/Fogspeak
”….Fogspeak. The unwillingness to blurt anything out; veiled emotions. Fog as an intangibility, speak as a story. Allow us to be a little ethereal, it gives space to breathe. For us and others”. – Tanel Veenre
Förra helgen, 24 februari, fyllde Estland 100 år, för att också vara lite inne på firandet besökte jag estnisk smyckesutställning i Platina galleri i Stockholm. Utställningen var öppet 7-24 februari och visade 13 framträdande smyckekonsnärens verk från Estland under namnet Fogspeak. Fint kurerat utställning där levande vackra smycken skimrade ur dimman.
Fogspeak
Maarja Niinemägi
Vänster: Sofia Hallik
Vänster: Tanel Veenre , Höger: Kadri Mälk och Ketli Tiitsar
Vänster: Nils Hint och Sofia Hallik
Klicka här om du vill läsa mer från Baltic Vibes by Kärolin

Designvecka, metallnät och perforerad plåt – kommande trend

0
metallnät
Metallnät från Pahler
På designveckan märkte jag mycket metallnät och perforerad plåt av olika slag. Många montrar hade detta som en inredningsdetalj eller monterdekoration samt flera lampor hade fått metallnät runt sig. Känns som en kommande ny trend?
Kanske såg jag detta extra mycket eftersom vi själv har också snyggats till våra tråkiga vita köksarmaturer med en svartmålad perforerad plåt samt har min sambo designat en vardagsrumskåp, som har skjutdörrar med samma material. Kul ser det ut, extra häftigt när ljuset belyser igenom.
Skåp och armaturer med perforerad plåt
Även företaget Northern har tagit in duktiga Johanna Forsbergs lampan Fire Cloud i sin sortiment. Lampan är gjord av en mässingnät och heter nu ”Heat” i den nya Northern kollektionen. Lampan är inte än lanserats i butiken, verkar som att lampan kommer ut när metallnätet blir riktigt trendigt..
metallnät
Lampa Heat, foto Chris Tonnesen, Northern
Här lite bilder från designveckan, perforerad plåt och metallnät här och där.
Muuto´s och Fora Form´s montrar
Och återigen perforerad plåt som väggdekoration
Kanske för lite galna lampor klätts av metallnät
Vill du läsa mer från Baltic Vibes by Kärolin. Exempelvis min extra avancerad bloggpost från förra veckan? Då klick här!

Söndags pussel Portel

0
Inget att göra på söndag efter en intensiv designvecka? Ta en Portel pussel och du har en hel dag fylld igen, eftersom dessa pusselbitar inte går ihop helt enkelt.
Eller saknar jag bara tålamod? Fick den nio bitars pussel som julklapp och tänkte hur svårt kan det bli, men nu tycker jag att det kanske inte är tänkt att gå ihop? Annars ganska roligt men en aning irriterande lilla present. Finns i olika mönster och passar bra både för vuxna och barn. Nedan ser du bild hur långt jag har kommit, det blir alltid en över…
pussel
Mitt försök med Portel
 
Portel i olika varianter
Klicka här om du vill läsa mer från Baltic Vibes by Kärolin.

Obscure Dreams – utställning med sju estländska designers

0
AL META collection "Monad" shot by AES
Under Fashion Week Stockholm visade estländska mode- och accessoar designers sina verk i en av Grand Hotels svit. Sju designers var med i den lilla fina utställningen – Obscure Dreams. Trevligt att se estländska designers här i Stockholm tillsammans med deras högklassiga kvalitet.
Obscure dreams
vänster AL META och höger Aldo Järvsoo
Stella Soomlais vänster och höger Tanel Veenre
Vänster Kärt Põldmann och höger Ketlin Bachmann samt Riina Põldroos plagg
Klicka här om du vill läsa mer från Baltic Vibes by Kärolin.

Nytt år, ny ljus med en ny lampa

0
lampa

Nytt år kom med en ny lampa som dessutom är hand tillverkad hemma av min sambo. Kul med egen gjord lampa och vilken ljus den ger! Om man vill ha lite mys kan man dimma ner den om inte lyser den som en riktigt projektor.

Var i början ganska skeptiskt om det skulle ens funka, men roligt att se hur han med entusiasm monterade ihop den och lampan blev faktiskt rätt så kul. Här några bilder av lampan och hur det gick till. Om man vill också fixa en lampa, kanske lite enklare variant, finns det roliga sladdar och andra tillbehör på Juheko. Ibland är det ganska skönt att slippa lampbutiker och istället själv komma in i den roliga skapande processen.
lampa
Glad dag för Clas Ohlson, 49 ledlampor för en armatur
Lampan på plats
Kan vara coolt även att byta ut vissa ledljuskällor med ljuskällor i färg, när det blir fest
Klicka här om du vill läsa mer från Baltic Vibes by Kärolin.