Coloured glass furniture

0
Ombré Glass Chair, Photo by Jussi Puikkonen
Lettisk designer Germans Ermičs har under dem senaste två åren fått mycket uppmärksamhet för sina möbler gjorda av färgat glas. Hans färgrik Ombré stol inspirerat av Hiro Kuramata’s 1976 Glass Chair har fått mest beröm från sin senaste kollektion. Han har lyckats lyfta fram stolens enkla linjer med en harmoniserande färgspel.
Ombré Glass Chair, Photos by Jussi Puikkonen
Ombré Glass Chair, Photos by Jussi Puikkonen
I kollektionen Ombré som bland annat var presenterat i Milano Design vecka 2017 finns det även böjda glasskärmar i olika färgnyanser. Färgen formade in i glas ger en mycket varmare och bjudande känslan för annars kalla genomskinliga glasytor.
Ombré collection, Photos by Jussi Puikkonen
Ombré collection, Horizon Screen, photos by Jussi Puikkonen

Naturens växlande former

0
Jaanus Orgusaar bookshelf DUNE
Möbeldesigner Jaanus Orgusaar skapar finfina möbler och lampor inspirerats av naturens geometri. Hans lampor och möbler har en tredimensionell känsla där böjda strukturer och mönster ger en unik rumslig upplevelse. Materialet som han använder är för det mesta björk plywood. Kolla ner och se även hur de har fixat installationen på floden.
Jaanus Orgusaar bookshelf COMB
Jaanus Orgusaar bookshelf COMB
Ceiling lamp ZOME & bookshelf DUNE
Ceiling lamp ZOME & bookshelf DUNE
Ceiling lamp ZOME
Ceiling lamp ZOME

I väntan på vår – Warm North

0
Artist Side Table by Aap Piho
Warm North är ett företag som tillverkar tidlösa handgjorda möbler och tillbehör inspirerats av den nordiska vardagen, där grova klimatet och varma materialet möts. Bland deras sortiment hittar man fina pastellfärgade Side Boards som sprider den varma vårkänslan. Materialet dem har använt är naturlig ek och pulverlackerad stål. Fint och enkelt och passar bra när man vill ha lite vårfärger hemma.
Readers Side Table & Artist Side Table
Readers Side Table & Artist Side Table
Artist Side Table
Artist Side Table
Readers Side Table
Readers Side Table
Warm North by Aap Piho
Warm North by Aap Piho

Happy Valentines =)

0
Lilli Jahilo "The art collection"
Gullig silkes hjärtklänning från Lilli Jahilos senaste kollektionen ”The Art collection”. Perfekt till Alla Hjärtnas dag – kärlek till alla!
Lilli Jahilo, The art collection
Lilli Jahilo, The art collection
   

Lindex Tomorrow av Evelin Kägo

0
Color perception
Den 10 februari lanserar Lindex sin designkollektion ”Tomorrow” i ett samarbete med Evelin Kägo. Evelin är en estnisk tjej som vann en tävling för bästa designidé med sin kollektion ”Color perception” i samband med Textilhögskolans visning av avgångselever under Fashion Week Stockholm 2016. Evelin experimenterar med färg och olika tyger i lager för att skapa en visuell ständig föränderlig illusion och en stark kommunikation med publiken genom att visa den kontinuerliga visuella interaktion som sker när färg och lager är i rörelse.
Colour perception
Color perception
Colour perception
Color perception
En del av priset var ett designsamarbete med Lindex som kommer att lanseras i den gemensamma designkollektionen ”Tomorrow” i början av februari.
Lindex "Tomorrow" kollektion
Lindex ”Tomorrow” kollektion
Nästa vecka ser vi alltså mycket färg! Missa inte utställningen ”Colour Emotions” av Sara GarantyHallwylska museet som öppnar också den 10 februari! Utställningen berör teman: vad som är verklighet och vad endast en illusion…? Välkomna!