Varför hittar jag inga veganska miljövänliga tofflor?

0

Nu är ju hösten här och toffelns tid lika så. Mitt hus står på plintar och det innebär fasligt kalla golv. Tofflor eller rejäla raggisar är ett måste. Jag brukar variera mig lite mellan de båda. Jag har ett par Ulle som jag använder flitigt och en hel låda med raggsockor.

Men Ulle-tofflorna har en hård sula och passar inte om man vill ligga i soffan med något varmt på fötterna. Så jag tänkte spana in nån mjuk variant till julklappslistan (har ju köpstopp året ut). Och som vanligt när jag ska leta efter något så kan jag inte hitta det som uppfyller alla krav jag har.

Varför finns det inte hållbara veganska tofflor på marknaden?

För det första så är nästan alla tofflor av ull, vilket kan vara både ett hållbart och bra toffelmaterial. Jag är inte vegan, men jag har en syster som är det, så jag tänkte passa på att leta efter nått veganskt OCH hållbart i toffelväg. Men nej. Det är tydligen helt omöjligt. Plasttofflor eller djurtofflor, det verkar vara alternativen jag lyckas googla mig till. Så snälla hjälp mig om du vet nått märke!

Jag har som sagt inget problem med ull, men det borde väl finnas alternativ? Och då menar jag i nått annat material som kommer från naturen. Just nu är jag inne på att tillverka egna och har börjat leta mönster på Pinterest och Etsy. Hur svårt kan det vara? 😉

Den här modellen var ju supermysig! Finns att köpa på Etsy men är tyvärr gjorda av akrylgarn. För övrigt så kommer ulltofflor upp om man söker på vegan+slippers på Etsy, ganska ofiffigt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − åtta =