Miljövänliga mobilskal

1

Alltså är det verkligen inte jättekonstigt att det inte finns mer miljövänliga skal till mobilerna på marknaden. Jag har väntat och väntat och väntat på nått riktigt bra. Det är ett gapande hål som behöver ett bredare utbud.

Själv så letar jag efter ett plånboksfodral i antingen naturgarvat läder, bioplast eller nått annat miljösnällt material. Och jag kan för mitt liv inte hitta något vettigt, i hela världen, som har funktionerna jag vill ha.

Så vet du om nått, tipsa gärna mig. Har tankar på att ta fram ett eget, designen är klar i huvudet, men jag har inte riktigt tiden just nu. Hur som helst, det här är vad jag hittar som verkar vettigt i dagsläget när det gäller vanliga skal. Det finns säkert mer på Ebay men deras sökfunktion lämnar en del övrigt att önska.

Kork
Är ett material som skördas med traditionella metoder på ett skonsamt sätt för träden. Det är faktiskt så att träden binder upp till 5 gånger så mycket koldioxid om dom skördas mot om dom får vara orörda. Klimatsmart med andra ord.

annikasarliga-designbloggarna-mobilskal_i_kork-1521

Det här skalet kommer från Ecosphere, det skulle jag själv välja om jag skulle köpa ett i dagsläget (om det hade funnits till 6:an).

Bioplast
Det här kommer vi garanterat att få se mer av i olika former och i olika produkter. Plaster tillverkade av växter istället för petroleumprodukter. Jag har lite för dålig koll på tillverkningsprocessen för att uttala mig om hur miljösmarta dessa produkter är, men alla gånger bättre än vanlig plast i alla fall eftersom dom bryts ner.

annikasarliga-designbloggarna-mobilskal-miljovanligt-pela

Pelas skal finns i många färger till iPhone 6 och 7 hos dittskal.nu, jag har främst letat till iPhone då det är telefonen jag själv har.

annikasarliga-designbloggarna-mobilskal-miljovanligt-inature

iNature är ett italiensk företag som gör skal som bryts ner, de har flera roliga varianter och kan köpas direkt på deras webbsida eller hos Ekostuff.se här i Sverige.

Om jag har missat nått spännande plånboksskal så tipsa mig, jag är nästan desperat efter år av meningslös väntan.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 5 =