Köpstopp i fyra månader – hur svårt kan det vara?

2

I somras bestämde vi oss för att den här hösten ha ett köpstopp här hemma. I fredags så inledde vi perioden som kommer vara till och med årsskiftet. Jag har nog varit mest pepp och känner att det ska bli skönt med en paus från shoppingkulturen. Försöker att se det hela som en utmaning och en chans till att vara kreativ.

Forskning har visat att det tar 66 dagar för att etablera en vana, så jag hoppas att det här leder till att vi försöker utnyttja det vi har bättre. Vi ska inte se att köpa något som en första lösning på ett problem. Sen så fortsätter jag min rensning här hemma, så det är inte en brist på saker i det här hemmet.

Jag har läst lite buy nothing year-bloggar den senaste tiden och inser att det här kommer gå i faser. Först är det nog lätt och ju längre tiden går med ett köpstopp, så blir det olika utmaningar. Det svåraste hittills är att komma ihåg att jag inte får köpa nått, speciellt när jag ser rea på trädgårdssaker nu.

Vi gick ut starkt och åkte på en veteranbilsmarknad i lördags, det var en utmaning och inte alls lika kul när ”jakten” försvann. Jag tror på det jag läste på någon blogg (kommer inte ihåg vilken), att det gäller att hitta ett nytt sätt att leva på, inte att försöka leva sitt gamla liv gratis.

En sak som slog mig igår var att jag inte kommer kunna köpa julblommor. Det är något som har varit viktigt för mig, då det är i princip det jag pyntar med inför julen. Men jag ska nog komma på en kreativ lösning på det med. Och i värsta fall får jag byteshandla (vi har bestämt att byta saker är ok).

Är du intresserad av hur du kan ändra dina vanor? Då måste du se den här föreläsningen…

 

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Efter det här inlägget kan du nog räkna med lite blomsterbud till jul. Hur tänker du där? Är det okej om andra köper saker till dig? Får du ta emot presenter?

    • Ja vi har undantagit presenter. Sen har jag inte funderat så mycket på det, tänkte mig inte att det skulle bli ett problem, utan jag tänkte mer på presenter till andra när vi bestämde det.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sex + 14 =