Helgtips: Skördefest i södra Dalarna

2

Imorgon börjar en tillställning här som jag varmt kan rekommendera, Skördefest i södra Dalarna. Festen pågår hela helgen och är utspridd över Avesta, Hedemora och Säters kommuner och har många gårdar som deltar. Så vet du inte vad du ska göra i helgen, ta en tripp hit.

Under helgen ordnas marknader, en gatumatfest och självklart finns det en mängd gårdar att besöka. Passa på att musta dina egna äpplen, köp nyslungad honung och handla grönsaker direkt ur landet. Har man själv inte odlat (tillräckligt) så är det här man kan bunkra upp inför vintern.

För mig som älskar matlagning och att baka är det här som julafton. Södra Dalarna har verkligen blivit ett område som producerar mängder med härligt mathantverk. Om du inte har tid att åka i helgen så finns det möjlighet att besöka en del gårdar även vid andra tillfällen, använd skördefestens webbsida för att hitta det du är intresserad av.

Vädret ser lovande ut, hoppas vi ses bland grönsaker och andra godsaker! Dessutom finns det en hel del loppisar att besöka om man är lagd åt det hållet.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − tolv =