Gör pumpapaj av resterna från pumpan

0
Ekotipset kommer varje fredag och tipsar om något enkelt att göra under helgen för att leva mer hållbart och kanske rent av spara lite pengar. Den här helgen karvar vi pumpor och passar på att göra nått smaskigt av resterna, nämligen en pumpapaj.

Jag gissar att många ska karva pumpor i helgen. Så även vi har jag tänkt. Och visst tar ni väl reda på det som gröps ut ur pumporna? Jag har aldrig provat göra en pumpapaj förut, men tänkte prova det nu. Här är receptet som jag tänker utgå ifrån, misstänker att det blir lite ändringar efter min smak.

Vill man inte göra paj så finns det alternativ, här länkar jag veganska eller såna som lätt görs veganska. Vill du ha vanliga recept så googla. Pumpasoppa, pumpabröd, pumpakaka (påminner om morotskaka), pumpamuffins, pumpamarmelad, ugnsrostad pumpa, syltad pumpa, ljummen pumpasallad, pumpapasta, pumpaglass och pumpadipp.

Sen kan du ju såklart rosta pumpakärnorna och ha som snacks eller tillbehör till en sallad. Eller så kan du torka och spara till våren för att peta ner i jord och se till att du är självförsörjande på pumpor nästa höst. Så kan du prova alla dessa recept då. 😉 Jag tänker mig att jag ska odla en massa pumpor nästa år.

Halloweenpumpor redo att karvas.

Läs mer från Annikas Ärliga.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × fem =