Ekotipset!

0

Tänkte som så här.

Varje vecka får ni ett fiffigt ekotips av mig. Nått som är särskilt bra, eller kul, eller så.

Först ut blir Teadventskalendern som i år är eko och KRAV. Perfekt kalender för mig som aldrig blir vuxen, men inte känner för att starta dagen med chokladslisk.

Dessutom så kan man senare också beställa sin favorit i kalendern, förhoppningen är att jag ska hitta någon ny kul sort då jag bara (inte så bara tycker jag förstås) dricker te.

teadventskalender01

Bakom den här utomordentliga idén står Lizette Andersson och Sofie Thunman och så här började allt:

‘ Idén om en adventskalender med te föddes då vi, Lizette och Sofie, flyttade till Göteborg och delade lägenhet, som vi hyrt i andra hand av vänner till oss båda. Våra vänner skulle ut och resa, och under tiden bodde vi i deras stora, fina lägenhet med svinkalla golv. Bland det sista Anna sa till oss innan de åkte var ”Snälla, snälla, drick av vårt te! Vi har så galet mycket!”. Sagt och gjort.

Vi började dricka te varje dag, både gott och behändigt eftersom golven var så kalla och Sofie gick insvept i filt nio dagar av tio. Vi började betygsätta teerna i en liten anteckningsbok, efter doft, smak, fyllighet och lite andra kriterier vi hittade på. En kväll var vi på sista sortens te, och vi räknade efter hur många sorters te de faktiskt hade i sitt skåp. 24 sorter. Hm.

Tankarna snurrade igång. Kanske kan man göra en te-adventskalender? Ja! Det kan man! ‘
 

Jag hittade på kalendern hos bästaste Johanna som driver Little Smultron och jag ska lägga in en beställning så fort jag känner att ekonomin tillåter lite vardagslyx (man blir inte rik av att driva galleri i en småstad ska ni veta).

teadventskalender02

Bilder via Little Smultron