Byt böcker och tidningar med varandra

0
Byt böcker och tidningar med vänner och släkt.
I mörkaste november är det härligt att krypa ner under filten med tidningar och böcker.
Ekotipset kommer varje fredag och tipsar om något enkelt att göra under helgen för att leva mer hållbart och kanske rent av spara lite pengar. Den här veckan tipsar jag om att en aktivitet att samla vänner och släkt kring. Byt böcker och tidningar med varandra.

Nu har vi gått in i mörkaste november och vad passar väl bra då? Att sjunka in i böckernas och de glossiga magasinens värld såklart. Jag behöver definitivt lite verklighetsflykt den här månaden, november är verkligen inte min favorit.

Så samla ihop vännerna, släkten, syjuntan eller jaktlaget och byt eller låna av varandra. Själv så ska jag se om jag inte kan få till det med mitt middagsgäng som träffas en gång i månaden. Vi ska nämligen vara hemma hos mig nästa vecka.

Det roliga med att byta eller låna av varandra är att man kan få upp ögonen för något som man själv inte normalt läser. Lite som att planlöst går runt i biblioteket och ta ut böcker på måfå. Och samlas man runt ett intresse så kan man hitta mycket matnyttigt att låna av varandra.

En stapel med böcker att ge bort.

Läs mer från Annikas Ärliga.

Ett bra initiativ som hålls varje år är Stora Bokbytardagen som arrangeras av Medveten Konsumtion (där jag är medlem). Håll ögonen öppna inför 2018 om du är intresserad av att byta några böcker och du inte hittar någon i bekantskapskretsen som är intresserad.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − 13 =