Bygg ett miljömärkt hus

0

Att bygga ett hus, med alla de val som måste göras, och få till en byggnad som tar hänsyn till miljön är inte lätt alls. Den oändliga uppsjö av produkter som finns på marknaden, att förstår husets hela livscykel och göra rätt val kräver en rejäl insats i både kunskapsinhämtning och efterföljande analys.

Om du inte väljer ett hus som är Svanenmärkt förstås. Då har någon annan gjort jobbet åt dig. Nu finns nämligen de första husen som klarar Svanens krav att beställa för konsumenter från Movehome, som är ett systervarumärke till det kanske mer kända Trivselhus.

– En milstolpe. Vi är stolta över att vara först i vår bransch och vi ser en tydligt växande efterfrågan på hållbara val, säger Jan Johansson, VD för Trivselhus och Movehome.

Svanenmärkningen innebär att villan har granskats ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav.

– Vi står för hållbara hem, och då är en Svanenmärkning ett naturligt steg för oss, säger Pernilla Enkler, chef för hållbarhet på Trivselhus och Movehome.

Det finns sedan tidigare Svanenmärkta villor, radhus/kedjehus i kategorin ”gruppbyggda småhus”. Movehome är dock först i landet i kategorin ”stycketillverkade trähus” som vänder sig direkt till slutkonsumenter, samt först med att klara Svanens krav för hus version 3.0.

Exteriör1 LAB#01 SET#02

Bilder från Movehome.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sjutton − 4 =