Årets julklapp 2017 – En julklapp till miljön

0
En elektrisk cykel är bra för miljön.
Så har då årets julklapp, som ska vara en fingervisning om rådande trender, tillkännagetts av HUI. Och äntligen blev det något vettigt, som inte kommer hamna i nån garderob efter ett par månader. För i ärlighetens namn hur många använder idag spikmattan, bakmaskinen eller VR-glasögonen?

Det här är en bra julklapp på så många sätt. Den främjar hälsa, är ett hållbart transportmedel och lite kul på samma gång. Så vad blev det då? Jo en elcykel! Inte den billigaste klappen, men just därför tror jag den är hållbar även ur ett slit-och-släng-perspektiv.

Jag kommer förmodligen att vara inblandad i ett projekt med elcyklar nästa år. Dom kan användas till mycket. Tror starkt på att dom kommer fortsätta öka i försäljning. Men det säljs många redan nu. Mellan september 2016 och augusti 2017 såldes det 67500 cyklar enligt Svensk Cykling, vilket var en uppgång på 50 % mot året innan.

Årets julklapp utses av HUI Research för 30:e året i år. Den ska spegla nutiden, vara en nyhet och säljas i större volymer. I och med att regeringens elfordonspremie för köp av elcykel eller elmoped infördes från och med september, som innebär bidrag på 25 % av priset (max 10000 kr), så är nog chanserna goda att försäljningen kommer öka ännu mer nästa år.

Årets julklapp 2017 är en elcykel.
Bild från HUI Research.

Vill du ha chansen att vinna fina klappar till jul? Missa då inte julkalendern som vi ska ha här på Designbloggarna. En massa fina klappar! Läs mer här…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + tolv =