Adventskalendrar för vuxna

0
12 adventskalendrar som passar vuxna.
Nu är det inte långt kvar tills första advent. Det ska fixas med stakar, pynt och självklart kalendrar. Men trodde du att julkalendrarna var bara för barnen? Fel, fel, fel.

De första julkalendrarna som såldes här i Sverige var av brittiskt och tyskt ursprung. Men sedan tidigare fanns i de nordiska länderna en sorts kalender med bestämda dagar som hade olika förberedande sysslor kopplade julen.

Den första svenska papperskalendern kom 1934. Meningen var att illustrationerna skulle göras av Elsa Beskow, men på grund av tidsbrist blev det sagoboks- och vykortsmålaren Aina Stenberg-MasOlle istället. Motivet bestod av tomtenissar på hennes gård i Dalarna. Den kallades Barnens adventskalender, såldes av Sveriges Flickors Scoutförbund och trycktes fram till 1964. Senare nylanserades den och går fortfarande att köpa.

Barnens adventskalender som går att köpa hos Scouterna.
Bild från Scouterna.

Så hur var det här med kalendrar. Bara för barn? Nej, verkligen inte. Marknaden har fullkomligt exploderat med adventskalendrar för vuxna. Mycket är i form av godis och drycker, men även vuxenleksaker och skönhetsprodukter finns. Här är några av dom som finns.

 

12 adventskalendrar för vuxna

 

Kaffe- och tekalendrar

Adventskalendrar med kaffe och te

Uppifrån tekalender Pukka, Kaffeadventskalendern, Kaffekapselkalender, Teadventskalendern.

 

Kalendrar med vuxenleksaker

Erotisk julkalender från Sinful

Adventskalender med vuxenleksaker

Över från Sinful och under från Amorelie

 

Kalender för skäggbäraren

Adventskalender för personer med skägg.

Kan köpas hos stayhard.se

 

Öl- och vinkalendrar

Jag hittar ingen kalender i Sverige, men det är ju inte så komplicerat att tillverka en egen. Denna kommer från England, här hittar du den.

 

Kalendrar med godis och mat

Lakritskalender

Vegansk chokladkalender

Adventskalender med müsli.

Överst en lakritskalender, sedan veganska chokladkalendrar från Goodstore och sist en kalender med olika sorters müsli (!).

Helt galet vad många typer av kalendrar för vuxna det finns. Jag har köpt en vegansk chokladkalender till Thomas, själv så blir jag nog utan misstänker jag. En ölkalender hade inte varit så dumt faktiskt. Eller en med te som jag brukar köpa. Men i år är det ju köpstopp här hemma (presenter räknas inte in).

Mest miljövänligt blir det förstås om du inte köper nått alls, gör en egen och ger bort upplevelser eller köper en som innehåller ätbara (ekologiska) saker. Viktigast är såklart att mottagaren får glädje av den.

Så vad ska du satsa på i år?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 1 =