Trender och så

0

Igår var jag och lyssnade på min bloggkollega Stefan, Trendstefan, som hade sin årligt återkommande Stora Trenddagen. Under dagen så har han inte mindre än 4, eller det var visst 5 i år!, trendföreläsningar. Först, han är alldeles lysande som föredragshållare, inspirerande och ger massor av energi till mitt arbete.

Sen, så tycker jag att man ska ta trender för vad det är, strömningar i världen eller bara på skolan, och med det menar jag att jag tycker att man inte ska följa dessa slaviskt, eller varför inte strunta i dem helt om du inte gillar dem. Framförallt i inredningen så tycker jag att man ska inreda i den stil, färg, form som man gillar även om trenden säger något helt annat. Men jag tänker inte sticka under stolen med att vi flesta tar åt oss av trenderna, ja de växer liksom över oss. Och i år så började Stefan det hela med att säga att trender är ute! Häpp! Och vad är en trend? Jo det är något som, oftast kommer ifrån New York, London, Paris, Milano, något som några få börjar med där och så klättrar den, och så dör den ut när den finns på typ ICA. Väldigt kort förklarat 🙂

Okej, vad spår han att 2017 ska innehålla vad det gäller trender då. Han har fem olika trender, fem som man givetvis kommer att hämta lite mer eller mindre ifrån, kors och tvärs. De fem trenderna som han spår kallar han för:

PETER PAN Tänk Neverland och tiden då vi vägrar växa upp. Ja barnsligt och med en hel del kitsch, färger som rosa, senapsgult, rött och ljusblått, gärna allt tillsammans. Inredningen är 70-talsinspirerad, och släng gärna in en krukväxt som monstera. Lek och ha kul, vägra väx upp och har du en brudklänning våga ha den på en vanlig måndag. Sorry, den suddiga bilden, är tydligen inte alltid helt stadig på handen..hihi

?

OLD IS THE NEW BLACK Äldre uppdaterade varumärken, äldre fotomodeller, en äldre känsla på köksredskapen, mörkt trä på golv och väggpaneler med svarta detaljer, vit metall, ja en äldre atmosfär. Och en oljemålning måste du skaffa dig om du inte redan har en.

?

KELIM KINSHIP Att Mellanöstern och Afrika inspirerar och fascinerar syns tydligt här. Färgerna är mycket rött, brunt, äggskal, sandfärgat men också inslag av denimblått. Keramik och vävda textilier med struktur, tunga möbler och hantverk som ser ut att vara gjorda av ursprungsbefolkning. Lägg sen till en och annan exotisk krukväxt.

?

WASTE Återbruk och engagemang. Tänk nytt och tänk i nya banor. Ett exempel som väl de flesta redan hört om, hur kan vi ta hand om alla äpplen som blir fallfrukt. Musta eller låt grannarna komma och plocka. Varför importerar vi så mycket äpplen, när vi svämmar över av äpplen på hösten? Nya återbrukstankar som kaffekoppar av kaffesump, kontorsmöbler av återvunna husdelar eller glasfat av återvunnet bilglas. Den som inte har Zero Wast på agendan 2017, åker ut.

?

SUPERHERO SUPERNATURE Starka färger och signalfärger, men också fluorescerande färger neongult, neonrosa, neongrön. Kanske mest på förpackningar och i den grafiska formgivningen. Men kanske att de neonfärgade kommer att landa i inredningens detaljer. Naturen är viktig. Diskbänkar uthuggna i stenblock men även personer som vill rädda naturen som om de vore superhjältar. Nördarnas tid är här, och vi börjar på att älska dem.

?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × ett =