Observerat i veckan

0

Fredag och dags för en sammanställning av veckan. Men hörni, nu gäller det verkligen att mysa till det för att stå ut med eländet till väder och mörker utanför fönstret. Jag gillar, och går ofta ut och äter på sköna mysiga ställen så här års. Och i veckan var jag på Oscars, Narvavägen. Supermysigt och gott! Om du liksom jag inte varit där på ca ett år så har de bytt ägare och är numera en skön bistro med fransk touch. Oscar var ju tidigare ett fik, där jag ofta genom åren avslutat mina Djurgårdspromenader, ja, har druckit en och annan kaffe där med andra ord. Men i veckan åt jag en god Moules Frites där, i skenet av levande ljus. Rekommenderar! Oscar Narvavägen

Förra fredagen kom inte med i den veckans Observerat i veckan, så den kommer här. Då var jag var på en lunch hos Kakelspecialisterna Projekt. Blev inte bara serverad en god lunch utan också kakeltrender. Rykande färska sådana från mässan i Bologna presenterades. Vad var då nytt? Jag tycker att det som stack ut tydligast var de fejkade plattorna. Ja, plattor som såg nötta och skadade ut. Plattor med väldigt verklighetstrogna sprickor och nötta kanter, men helt i fejk. Inget för mig, för jag vill få nytt och fräsch när jag gör om, men smaken är som baken som alla vet. Jag såg också plattor som såg ut som orientaliska mattor, marmor och betong i alla dess former. Nött och slitet, och med tyg, sten, cement, marmor och Japan influenser kan jag sammanfatta det hela med.

?

?

?

?

?

?

Häromdagen sprang jag förbi Nordiska Galleriet och såg några helt underbara sittpuffar från Dusty Deco, vill ha!!! Nordiska Galleriet, som bytt ägare, är just nu i en stor förvandling. Entréplanet är klart, snyggt och ett riktigt lyft. Nedervåningen renoveras för fullt, och kommer med all sannolikhet bli minst lika fint. Nytt för butiken är att man numera kommer att kunna hitta en blandning av nyproducerad design, konst och vintage, samtidigt som butiken kommer att bjuda på en hel del spännande event löpande.

?

Till sist, får jag bjuda på ett superlätt middagstips till helgen. Funkar ju minst lika bra att tända några ljus hemma och äta något gott. Det här är ett recept som jag gärna bjuder på när jag får gäster och tiden är knapp, supersnabbt och gott recept. Receptet är från Tommy Myllymäkis kokbok Fisk & Skaldjur, men jag har ändrat lite.

Bakad lax, 4 personer

Sätt ugnen på 150 grader, skär 600 g laxfilé utan skinn i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form eller på en ungsplåt tillsammans med 1 burk, 390 g, inlagd kronärtskocka, halverade. 1 burk, 290 g, inlagd röd och gul paprika, i bitar. Men här brukar jag istället använda färsk paprika, för jag tycker att det blir lite fräschare och krunchigare. 1 paket, 125 g, fetaost. Baka mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Ta ut ur ugnen och riv över citronskal från 1 citron och strö över 1 kruka basilika blad. Ringla över olivolja, salta och peppra. Servera med en grönsallad och eventuellt några potatisar.  Bakad laxSmaklig måltid och ha en riktigt fin helg, kram!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tretton − tio =