Jag flyttar

0
Hej, efter tre roliga år hos Designbloggarna så kommer jag från och med nu att blogga under eget namn och ny bloggportal igen. Precis som jag gjorde under mina första sex år som bloggare. Så inget konstigt med det. Ni hänger väl med!
Men inget nytt under solen för dig, jag kommer fortfarande att heta annettesskimmer.se, men ligga nu under en annan bloggportal bara, välkommen! Ha en fin måndag, vi hörs och ses på  annettesskimmer.se

Besök på Clarion Hotel Sign

2
Sponsrat inlägg i samarbete med Clarion Hotel Sign
I helgen har jag besökt Clarion Hotel Sign, i samband med Designbloggarna konferens. En konferens som till största delen höll på just Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget i Stockholm.
Clarion Hotel Sign invigdes 2008 och är ett av Stockholms största, om inte störst fortfarande. Ja det byggs så mycket hotell i stan för tillfället så jag har inte koll på det där med antal bäddar på hotellen. Delar av hotellet har precis genomgått renoveringar, och nu står även rummen på tur. Temat är klassisk Skandinavisk design. Och i de allmänna utrymmena ser man många välkända skandinaviska klassiker. Jag kan ju tycka att så här stora hotell aldrig kan uppnå den där personliga och härliga känslan som ett lite mindre hotell kan göra. Men det som det här hotellet verkligen kan slå sig på bröstet för, är utsikten. Jag är medveten om att många inte alls förstår mig. Men jag tycker att det ger en härlig puls till hotellet med den coola utsikten över Centralens spår och Klara sjö åt ena hållet, och en lite lummigare stadsvy åt andra hållet, Norra Bantorget. Redan onsdag, häpp!, ha en fin sådan, kram!

Veckans inspiration – Iögonfallande, blått och glasklart

0
I veckans inspiration vill jag visa att något iögonfallande kan göra hela inredningen. Så våga gärna föra in det där lilla extra i inredningen. Kan vara alltifrån en härlig matta till en fantastisk vas.
  Matta, Andy_Warhol, Marilyn, design Calle Henzel Byske Nordic Raw Mini, Henzel Studio. Vas, Nya-ORB small, Straight & Klong. Ljusstake, Miami, Reflections Copenhagen. Pappersvikt, Clear Glass Paperweight, & Other Stories. Våningsfat, Dallas Tray, Reflections Copenhagen. Bord, Blue-by-Lacc, Crooked ConceptGlaskupa, Titled Top Ok, design Emmanuel-Babled, Secondome. Dagbädd, Stiletto Daybed, Naula.

Dagsländor

0
Eller årssländor skulle nog vara ett bättre uttryck.
Det jag syftar på är när något blir så hajpat att det efter ett tag blir så trist, så uttjatat, så fel. Jag ser det tyvärr så ofta i inredningen. Det kan vara en produkt, ett material som kan ha funnits länge. Ja en klassiker som helt plötsligt blir väldigt ”inne” och där med tjatas ihjäl. Jag har tidigare pratat om Y-stolen och Flos 2097 lampa, HÄR. Men det kan också vara något som dyker upp som en lite mera nyhet, t ex de guldiga färgerna på kranar i kök och badrum. Visst fanns det mässingskranar, ärgade och fina,  för länge sen och de gillar jag fortfarande. Utan jag menar de i dagens utföranden. Jag gillade de guldiga kranarna när de kom. Men var också helt säker på att det kommer vara en ”daterad” trend en ”årsslända”. Med det menar jag något som man om 5-10 år kommer att säga ”så mycket 2010/2015/00-talet”, ja något som alla minns från just den perioden. Vem mins inte 00-talet t ex då alla skulle ha vita högblanka kök eller en fondvägg. Känns ju så där idag. Precis så som jag börjar känna för de guldiga kranarna nu, håller du med? Själv säger jag också, som alltid, titta inte för mycket på trender! Bilder från HÄR Nu är det strax dags att ta helg. Även om den här helgen kommer innebära jobb för mig. För hela den här helgen ska nätverket som jag bloggar under, Designbloggarna, ha träff/konferens. Blir så klart trevlig, men inte så skönt ledigt. Hoppas du får en riktigt härlig hösthelg, kram!

Ulv i fårakläder

0
Nja, inte riktigt en ulv i fårakläder. Men jag har en gammal Emmafåtölj, som jag klädde i svart sammetstyg för ett  par år sen. Nu är det dags för omklädnad.
Ja dags för ny klädsel helt enkelt. Jag har tänkt mig att den nu ska få en klädsel i fårskinn eller något annat långhårigt skinn/fuskskinn. Har inte riktigt bestämt mig för om det ska vara ett långhårigt eller korthårigt eller rakt eller krulligt skinn. Så varje gång jag ser en hårig möbel nu så slänger jag ett extra getöga. Igår såg jag de här som inspirerade mig. Snart har jag bestämt mig, och då brukar det gå undan. Då ska ni få se hur just min lilla svarta Emma blev, så här ser hon ut idag.Och de här håriga lurvarna såg jag igår. Och härom veckan så visade jag en riktig hårig en HÄR. Men som sagt, jag återkommer när jag hårat till min Emma. Ha en fin torsdag kära du, kram!