SENASTE ARTIKLARNA

Duka upp för sommarfest

0

Ha en härlig tisdag!

Väska, & Other Stories. Rosa glas, Svenskt Tenn.  Servett med dekorationssöm, Svenskt Tenn. Vas No 13, Svenskt Tenn. Plisserad volangklänning, H&M. Rosa fyrkantigt fat, Sthål. Bestick Bamboo, Svenskt Tenn. Champagneglas, Lee Broom. (Miljöbilden stylad av mig)

 

DELA

Nytt från Superfront – Delirium

0

Förra arbetsveckan avslutade jag hos Superfront, företaget som säljer fronter till Ikea-möbler/kök, med en trevlig AW och presentation av deras nya sideboard kollektion med namnet Delirium. Den både lite lekfulla och snyggt eleganta kollektionen har tagits fram i samarbete med konstnären Klas Ernflo, som skapat ett mönster hämtat från det undermedvetna som förändras från lucka till lucka. Delirium finns i Superfronts alla kulörer och går att få där hela möbeln täcker in hela mönstret eller som endast innehåller delar av det. Hela mönstret täcker en yta på 240 x 128 cm, men det går som sagt att bara använda delar av det också. Ha en fin måndag! Superfront, Delirium, Annettes Skimmer 1

?

?

?

?

?

?

DELA

Ilse Crawfords första tapetkollektion

0

Den brittiska designern Ilse Crawford har gjort sin första tapetkollektion, namnet är Atmospheres, i samarbete med Engblad & Co.

Kollektionen består av fem mönster – Line, Brush, Canvas, Knit och Weft – alla handmålade, och de presenteras med de här orden. Lines bygger på den enklaste formen av mänskligt skapande. Brush har ett mer expressivt uttryck målat med lätt hand. Canvas har en levande struktur med taktil känsla. Knit är ett förfinat mönster med mjuk rörelse, medan Weft är nästintill osynligt. Tapeterna ska i första hand inte vara dekorativa utan snarare en finstämd fond till den övriga inredningen.

Jag tycker att mönstren är vackra på ett enkelt och mjukt sätt. Jag som gillar äkta sjögrästapeter, och mönster som påminner om gräset, gillar framförallt de riktigt små mönstren, Weft och Lines small, ger ungefär samma känsla och påminner lite om sjögräs. Jag tror också att vi går mot lite lugnare väggar igen, och åter låta den övriga inredningen få stå för rummets uttryck framöver. Ja, att vi lämnar de stort mönstrade och färgstarka väggarna, och då passar de här tapeterna alldeles utmärkt.

De 30 tapeterna i kollektionen Atmospheres lanseras i september 2017. Priser från 589:-/rulle.

Här några ur kollektionen, Lines Small, Lines Large, Canvas, Brush Medium, Knit Small, Knit Medium, Weft (första och sista) Engblad_Atmospheres_6204_LinesSmall Engblad_Atmospheres_6208_LinesLarge_3 Engblad_Atmospheres_6209_Canvas_2 Engblad_Atmospheres_6218_BrushMedium_2 Engblad_Atmospheres_6220_KnitSmall Engblad_Atmospheres_6223_KnitMedium_2 Engblad_Atmospheres_6227_Weft

Tjoho!….fredag, och två sköna roliga festliga lediga dagar framför mig! Trevlig helg och stor kram!

DELA

För en perfekt sommardag

0

Ha en fin torsdag!

Trädgårdsdusch, Bloomingville. Hängmatta Bergfink, Jysk. Sandaler, & Other Stories. Hatt, Straw Fedora Hat, &Other Stories. Stol, Cabriolet Armchair, Fermob. Solglasögon, Round Sunglasses, & Other Stories. Hamam handduk Selma, Marocko Design.

DELA

Underskatta aldrig ett vackert fönster

0

Att inreda är så klart en konst, men det finns genvägar som verkligen kan göra en stor del av jobbet. Nu är det inget som man kan köpa till, till befintliga hus eller våningar. Nej, för vad jag pratar om är den fasta inredning/grunden i våningen/huset. Jag pratar om vackra fönster, dörrar, höjden i rummet/rummen osv. Så underskatta aldrig ett vackert fönster t ex, ett vackert rum med vackra fönster kräver inte lika mycket av inredningen som ett vanligt fyrkantigt rum med ordinära fönster. Ingen tillfällighet med andra ord när du ser snyggt inredda/stylade rum från slott/gårdar/lyxvåningar/bedagade industrilokaler att du inte kan slita blicken från dem. Så hoppa upp och gör en piruett om du springer på ett objekt med t ex vackra fönster eller om du redan har en våning/hus med dessa åtråvärda detaljer. Ni vet det där som jag alltid tjatar om, det är detaljerna som gör det. Saknas du vackra detaljer, får du göra så gott du kan, eller ta hjälp av någon med lite mer fantasi än du själv, för allt kan bli bättre med arbete, tankar och fantasi. Ha en fin onsdag!
DAY, Fönster, Annettes Skimmer

Fönster, detaljer, Annettes Skimmer

modernhepburn, fönster, Annettes Skimmer

Fönster, Annettes Skimmer

Bild från HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR

DELA