SENASTE ARTIKLARNA

Klappar till alla som varit snälla – Silver

0

Silverglans kommer nu smygandes efter allt guld och mässing som strålat ganska ensamt i inredningssammanhang de senaste åren. Så helt rätt är att börja få in den silverglänsande nyansen alltså, varför inte ge bort en i julklapp.

Ljusstake Tre Kulor Forsilvrad, Svenskt Tenn. Ljuslykt Hurricane lamp large, Skogsberg & Smart/Asplund. Silverglittrande klänning, & Other Stories. Kortlek med fodral Spader Häst, Svenskt Tenn. Läderstövletter, & Other Stories. Trådlös hörlur Quiet Comfort 35, Bose. Tekanna Salam, Asplund.

DELA

Veckans färginspiration

0

Förra veckan pratade jag om helt monokroma rum, ja rum med samma färg på väggar/tak/golv. Den här veckan tänkte jag visa på när man gör små brytningar, men färgen är densamma eller nästan densamma. Som jag sa förra veckan kan jag tycka att det blir lite väl mycket med allt i samma färg, ja en lite instängd känsla. Då tycker jag att det är mycket finare att ha några brytningar. Fint är det t ex om man målar en, två eller tre väggar och på en, två eller tre väggar har en exakt samma bottenfärg som den målade väggen men kanske med en rand i avvikande färg. Här funkar en tapet perfekt bara botten färgen är densoamma som den målade väggen. Eller så kan en målad vägg med trälister i en lite ljusare/mörkare färg bli väldigt fint. Blev kanske lite snurrigt, men jag hoppas att du förstår vad jag menar :), hör av dig annars. På bilden som jag visar som inspiration har även golvet målats i blått med dämpas rejält med mattan som är ljus, snyggt! Vad tycker du? Gillar du färgen så har Alcro en liknande som heter Plat du jour.

Bild från HÄR

DELA

Klappar till alla som varit snälla – Rosa

0

Jakten på den perfekta julklappen har nu börjat för många. I år så tänkte jag hjälpa till med julklappsförslag som är färgkoordinerade. Jag börjar med klappar i rosa toner.

Läderbälte, Gucci. Doftljus Fleur Fantôme, Byredo. Kudde rektangular Rox & Fix, Svenskt Tenn. Rund spegel Circum, AYTM. Sittpuff Stilla pouf rose, AYTM. Smycketsask Gutta spegelglas i rose, AYTM.

DELA

Observerat i veckan

0

En vecka med förkylning inne och solens strålar ute. Och nu har det lugnat ner sig bland presentationer av nyheter och pressvisningar, det lackar ju mot jul :) Men, Gense har visat sitt nya samarbete med Erika Lagerbielke och utökat sin serie Kungasilver. Det är för andra gången formgivaren Erika Lagerbielke, efter silverbesticket Estelle, nu tagit fram småkusinens silverbestick Leonore i Genses serie Kungasilver. Silverbesticket Leonore tillverkas i tre delar, kaffesked, dessertsked och tårtspade. Besticken med den fina kronan, gillar att den ligger på baksidan av kaffeskeden och dessertskeden, är inspirerat av Prinsessan Leonores internationella bakgrund. Och Erika berättar att hon har strävat efter att ge designen både ett kosmopolitiskt tonfall och en förfinad enkelhet. Som sagt så gillar jag placeringen av den lilla kronan på skedarnas baksida, jag gillar nämligen att överraskas och inte alltid upptäcka allt på en gång :)

?

?

Gense Kungasilver Leonore

Gense Kungasilver Leonore 2

?

Jag nöjer mig så här den här veckan och önskar dig en härlig och mysig helg. Själv ska jag bl a bort på middag och på söndag på mysigt glöggmingel. Kram!

DELA

Veckns inspiration

0

Har ni tänkt på att ett golv även kan läggas i taket eller att ett parkettgolv med fördel kan fortsätta ända upp på väggen. Här är två exempel som jag tycker är både supersnygga och skönt inredningsinspirerande.Dina Rym Stockholm inspiration Dina Rum Stockholm inspration Dina Rum Stockholm inspiration Dina Rum Stockholm inspiration tak 1 Dina Rum Stockholm inspiration tak Dina Rum Stockholm inspiration tak 2

DELA