SENASTE ARTIKLARNA

Mjuka väggar

0

Ute på Stockholm Furniture & Light såg jag många förslag på textila väggar, som jag skrev om HÄR. De textila väggarna är ett alternativ till målade eller tapetserade väggar som jag tycker väldigt mycket om. Vill du prova på det får du lätt till det hela genom att sätta en, eller flera, skena i taket, en bit ut från väggen så tyget kan falla fritt ner mot golvet, sen är det bara att sätta upp längderna. Ger inte bara en skön mjuk känsla till rummet utan också en härligt ombonad känsla. Perfekt att dölja mindre roliga saker bakom också, som ett tråkigt element, eller en stor ful tv försvinner snabbt och enkelt genom att dra för textilen, hur bra, jättebra!

Måndag och en ny vecka, håll i hatten för nu kör vi! :)Mässbilder Annette Eriksson

?

Mässbilder Annette Eriksson2

?

Mässbilder Annette Eriksson7

?

DELA

Antikmässan

0

Jag har varit förbi Antikmässan ute på Stockholmsmässan, det var några år sen som jag besökte mässan men som vänligt hittar man alltifrån mindre exklusiva till mera exklusiva produkter. Ja alltifrån kläder till konst, silver, möbler och pjäser för många kronor. Gillar du det antika, de flesta stilar och epoker finns presenterade, så har du tid att ta dig dit, Antikmässan är öppen tom söndag 19 februari klockan 17.00.

Ha en fin helg kära ni!

?

?

?

?

20170215_151657

?

?

20170215_152043

?

?

?

?

?

DELA

I egen, i andras eller varför inte i spegelbordets glans

0

Spegel spegel på väggen där, eller väggen och väggen. Nu speglar vi oss gärna i det mesta, alltifrån oss själva till speglar på både väggar och golv i form av udda former och höga och låga bord. Ja speglar är helt rätt och jag har skrivit om det tidigare, men får så mycket frågor om speglar så jag visar lite till. Vad säger du om en spegelkub som sideboard? De här kommer ifrån danska AYTM och finns med guld-, grå och rose-färgat spegelglasSpegelbord AYTM

Reflections Copenhagen har också små spegelbord, lite mera arbetade. Som Diamond Tabel

RBHL_diamond_table_silver (1)

RBHL_princesscut_silver_miljoe_003.jpg

Glam Rock Table som finns i olika spegelfärgerRBHL_Glamrock_cobalt

Harlekin som också finns i svart

????????????????????????????????????

Eller vill du satsa på något spegelblankt till väggen så finns det stora runda speglar bl a hos Svenskt Tenn som har en stor rund, diameter 115 centimeter. Helt utan kant, bara stor, rund och snygg. AYTM har också runda speglar, olika storlekar och med färgat spegelglas.mirrors_all_together_1

Reflektions Copenhagen har runda med färgade dekor delar, diameter 70 centimeterRBHL_products_2.jpg RBHL_nouveau70

Japp, det var lite att spegla sig i, ha det fint, kram!

DELA

Selected by Annettes Skimmer

0

Hej och hå här har det varit tyst och stilla. Men precis som efter förra årets designvecka hamnade jag, även i år, i ryggläge och platt fall. Jag som så gott som aldrig är sjuk tål tydligen inte designveckan, Häpp! Men men nu har jag börjat på att resa mig upp på rangliga ben :) lite överdrivet kanske, men sjutton vad feber och så gör en svag och ynklig, nu är det bara att klättra upp till toppform igen.

Min mässrapport kom alltså helt av sig men jag kommer pytsa ut en och annan reflektion från mässan framöver. Jag tänkte idag börja med att visa mina tre Selected by. Alla vi i Designbloggarna välja ut tre favoriter som vi ser under mässan Stockholm Furnitur & Light Fair, som alltså gick under förra veckan. Jag var där ute under tisdagen och mina val föll på.

Fåtöljen Dandy, design Pierre Sindre, från Gärsnäs är en fåtölj som ger plats åt två, om man gillar varandra. Fantastiskt fin i sina former och material.20170207_113423

Nomad barskåp, som givetvis kan användas till annat än just barskåp också, från Mavis. Finns i två olika träslag, men jag gillar det mörka i svartlaserad ask. Fint med sina höga svarvade ben. Sen så tycker jag att ett barskåp känns lite lyxigt och rätt just nu.Nomad barskåp från MavisNomad barskåp från Mavis, öppet

Lampan Gloria Krona från Belid som hämtat mycket inspiration från Hans-Agne Jakobsson skulle jag kunna tänka mig hemma. Det har ju kommit ganska många nya lampor med glaskupor, men jag tycker oftast att de är för mesigt små, men den här var ganska rejäl 67 cm i diameter, med stora kupor, det gillar jag!

?

DELA

På väggen

2

Ibland kan en matta göra sig minst lika bra på väggen som på golvet. Ja har du en matta över så varför inte få upp den på väggen. Förutom att den kan bli till en riktigt fin dekoration så kommer den också att fungera alldeles utmärkt som en ljudabsorbent och därmed dämpa ljud och störande buller. När jag var på en pressfrukost hos Asplund igår så såg jag den här fina mattan på väggen.

Jag fortsätter mina fullpackade dagar, och kvällar, med pressvisningar och mingel. Ni får ha tålamod med att sammanställningen över allt jag sett dröjer, men håll ut, snart så. Men ni som följer mig på instagram har så klart redan sett en del. Ni som fortfarande inte följer mig på instagram, gör gärna det, @annetteerikssoninredare. Hörs, kram!

DELA