Veckans app-tips: VEM?

0
Vem? Stina Wirsén
Illustration: Stina Wirsén.

En av mina favorit-illustratörer är Stina Wirsén, och då är det ju givet att jag måste tipsa om en app som innehåller hennes fantastiska böcker!

Vem? Stina Wirsén
Bild från iPad-appen, illustrationer Stina Wirsén. (JA, vi kan ha köpt alla böckerna utom en. Nu pratar vi inte mer om det.)

Appen VEM? är en kanske mer en virtuell bokhylla än något annat. Den är gratis i App Store och du får med boken ”Vem bestämmer?”. Den verkar dock inte finnas för Android, så vitt jag kan se. VEM?-appen rekommenderas i App Store för 4+, men eftersom böckerna kategoriseras som 0-3 år i bokhandeln så skulle jag gå efter det. Min 6-åring tycker i och för sig att de fortfarande är roliga att läsa, så det är ju inte nån exakt vetenskap. Och de pengar jag lagt ut på att köpa böcker i appen har betalat sig mångfalt vid det här laget, milt sagt.

Du kan nämligen köpa hela 16 böcker till i VEM-serien för 20 kr/st som sparas ner på en bokhylla i appen. Och vad är 20 kronor för en bok, egentligen? Snorbilligt, skulle jag säga. Du kan välja att bläddra i böckerna själv, eller så bläddrar appen automatiskt. Du kan läsa för barnet, eller välja att höra Stina Wirsén läsa upp böckerna.

Vem? Stina Virsén
Bild från ”Vem sover inte?”, illustration Stina Wirsén. Enter: kvävt vuxenfniss.

VEM-böckerna berör vardagsproblemen på ett pedagogiskt vis (och bjuder på ett och annat fniss för vuxna också).

Med hjälp av karaktärerna Nalle, Katten, Nallegris, Fågel och Kanin berättar Stina Wirsén om stora känslor i små kroppar. De handlar till exempel om att sova över hos en kompis (och att det kanske inte alltid går som en tänkt). Eller om att en kan bli sjuk och behöva opereras (men att det är rätt coolt med ett ärr). Kanske börjar det en ny kompis på förskolan, eller kommer ett nytt litet syskon och hur en kan känna kring det. Kanske någon en känner dör, och vad händer då?

Appen är som vanligt bäst på iPad men funkar på iPhone också. Det blir såklart lite pyttigt att titta på bilderna, men om en kör Stinas högläsning så är saken biff.

Vill du läsa fler av Annas app-tips för barn så klicka HÄR!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tolv + tolv =