Panduro lanserar pysselspelet Craftalong!

0
Craftalong
Bild: Panduro

SPONSRAT INLÄGG I SAMARBETE MED PANDURO

I måndags lanserade Panduro pysselspelet Craftalong! Jag fick ett spel hemskickat för några dagar sen för att testköra. Sjukt roligt!

Craftalong
Ja, jag kanske blev orimligt peppad när jag fick spelet i min hand. Men det visade sig vara helt befogat!

Craftalong rekommenderas från 5 år, vilket känns helt rimligt eftersom det är lite pill inblandat. Vi har spelat det här hemma och vi fick även provspela på Designbloggarnas träff förrförra helgen. Även den mest pysselrädde personen klarar av att limma ihop något tjusigt (eller åtminstone roligt). Eftersom det är svårt att vara strategisk i sitt val av material så blir det ju på samma villkor för alla!

Spelet går i stort sett ut på att samla 10 delar pysselmaterial med hjälp av tärningar och bygga ihop en figur av dem. Det låter ju hyfsat enkelt, men det finns så klart vissa fallgropar! Du kan råka ut för att få lämna tillbaka saker eller byta saker med en medspelare. Du får dessutom bara ha två saker från varje fack, vilket kan resultera i att du blir av med en sak om du råkar hamna i samma fack en tredje gång. Och du måste använda alla delar du fått när du bygger din figur. Så det kan blir väldigt fantasifulla skapelser på bordet!

Min storartade skapelse. Jag vann inte. 🙁

Det finns alternativa spelregler (bra om en till exempel har ont om tid), där alla inte behöver samla ihop 10 delar för att spelet ska kunna ta slut. Och pedagogiskt nog, med tanke på att det nog kommer vara en och annan barnfamilj som spelar detta, så är det inte nödvändigtvis den som fick ihop 10 saker först som tar hem vinsten!

Allt du behöver för att spela finns i lådan, men det kan vara bra att ha saxar och pennor tillhands. När pysselmaterialet tar slut så kan du köpa en refill från Panduro. Eller varför inte fylla på med kottar, kapsyler, pinnar, makaroner eller knappar?
Craftalong
Paljetter, träpinnar, pompoms, flörtkulor och mycket mer! Allt du behöver finns i lådan.

Vill du också spela Craftalong? Då kan du köpa det HÄR eller i din lokala Panduro-butik!

Ha en fin onsdag! /Anna

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =