Om Pippi själv får välja.

0
Bild: Apple store / Illustratör: Ingrid Vang Nyman

Ok, Villa Villekulla kanske inte funkar att ha som stilförebild. Och det finns ju naturligtvis inte nåt facit på hur barnrum ”ska” se ut. Men lyssna på ditt barn (med viss måtta, man får tex ljuga lite om eventuella Disneytapeter), och försök komma överens tillsammans om vad hen och du tycker är fint och rimligt. Barn tenderar att inte se helheten på samma sätt som vuxna gör, vilket också gör att deras uppfattning om vad som är ”totalt crazy bananas” är mil ifrån din. Har ni någonsin bett en femåring städa och sen upptäckt högar av grejer i cirka alla hörn trots att hen var ”klar”? Mhm, mhm.

Tapeten som "inte finns". Bild: Photowall
Tapeten som ”inte finns” om min dotter frågar. Bild: Photowall

När jag gjorde om min femåriga dotters rum gav jag henne två förslag på till exempel mattor så fick hon välja vilken som hon tyckte var finast. Sa hon att ingen var fin, hittade jag två nya förslag. Vissa saker är svåra att kompromissa om, som val av säng till exempel. De flesta ungar skulle väl vilja ha nåt inbyggt härke i taket som ser ut som ett slott eller så, men det kanske inte alltid är görbart. Då är mitt bästa tips: PINTEREST. Hitta bilder på just den sängen du tänkt i miljöer som är tilltalande och presentera för barnet. Varning: Att söka på t ex IKEA KURA HACK kan resultera i att du glömmer äta. Och kissa. Och gå och lägga dig i tid.

Och angående mitt förra inlägg vill jag förtydliga att jag på intet sätt hatar färgen vitt. Eller nån annan ”neutral” färg heller. Det är superfunkis att ha en neutral bas om resten av rummet är explosionsartat som barnrum gärna blir när någons släkting har köpt en jättefin rosa spis eller så.

Vi har än så länge inte mindre än 3 vita väggar i dotterns rum, eftersom det var lite för stort projekt att måla om/tapetsera när en av de vuxna i hushållet råkade drabbas av foglossning i samband med en viss otymplig rondör. Vi har löst det temporärt med klisterlappar som jag köpte på Sostrene Grene i Köpenhamn när jag var där sist. Enkelt, lätt att förändra och i alla fall roligare än vitt. Och dottern gillart. Win-win.

prickar

Och om du hemskt gärna vill ha en superclean look som matchar resten av ert boende så kan jag rekommendera ett svartvitt filter på Instagram, så kan ungarna få lite härlig färgstimulans i smyg. 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 4 =