Det eviga napp-problemet.

0
Bild: MAM
Kan vi prata om det här med nappar för små bebisar?
Vi börjar med fem snabba fakta:
  1. Små bebisar väljer napp själva. Det spelar ingen roll att du som förälder tycker att en viss sort verkar bra, du kan ge dig fan på att ungen kommer hata den. Först när du gått igenom minst 3 sorter (och därmed bränt typ en femhundring i diverse babybutiker), kan du med säkerhet säga att ”det här är vårt märke”.
  2. OM bebis väljer en napp som är kompatibel med napphållare så kommer bebis ändå bara suga på den där napphållaren. Tills den blir en blöt, kall och slibbrig orm som ingen (absolut inte föräldern) vill befatta sig med.
  3. Små bebisar tappar nappen i genomsnitt 4328 gånger per dygn. Helst när de sover, så att de vaknar och är svinsura för att nappen inte sitter i munnen längre.
  4. Små bebisar har en oanad förmåga att ”gömma” nappen på de konstigaste ställen. Till exempel under rumpan, om de sitter i vagn eller i babysitter. Och det tar sällan mer än en nanosekund för nappen att försvinna från munnen till under bebisrumpa.
  5. Den mest använda meningen hos småbarnsföräldrar är ”Var fan är den där jävla nappen nurå?”

Ok. Det här är alltså vetenskapligt bevisade fakta. Som en tycker att napptillverkare, om några, borde vara ordentligt insatta i.

Kan vi då förklara varför exakt alla nappar för bebisar 0-6 månader tillverkas i stealth-färger?

Transparent. Vitt. Transparent ljusblått. Transparent rosa. Transparent grönt. Det vill säga ”färger” som på intet sätt kan kontrastera mot lakan i sängen. (Jag är ganska säker på att Harry Potters osynlighetsmantel är tillverkad av just såna här nappar.)

Låt mig illustrera detta med ett bildkollage från vårt hem:

Osynlig napp - Designbloggarna

Betänk att dessa bilder är tagna i dagsljus. Föreställ er sedan att leta efter de här napparna i mörker.

Men vaddå, säger napptillverkaren nu, vi har ju SJÄLVLYSANDE nappar! Jovisst. De är ju bra. I typ en timme eller så. Sen måste de laddas under en lampa igen för att synas och tro mig när jag säger att det inte är en poppis grej att lysa ett sovande spädbarn i tårtan med en lampa mitt i natten.

Så, snälla, snälla napptillverkare: skulle ni kunna göra i alla fall en uppsättning med nappar som faktiskt syns? Jag och ungefär alla andra bebisföräldrar kommer tacka er.

Mvh, hon som letat efter nappen ungefär 17 gånger sen kl 23 igår kväll.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − ett =