Höstnyheter från Elodie Details

0
Elodie Details höstnyheter - Designbloggarna
Bild: Elodie Details
Hösten är på väg, vare sig vi vill det eller inte. Personligen tycker jag att hösten är svinmysig, även om jag längtar lite mindre efter den i år (tack för det, du värdelösa ursäkt till svensk sommar). Elodie Details har i sin kollektion ”Escape the Ordinary” i alla fall anammat hösten i både färg och form, och som vanligt tycker jag att de lyckas alldeles finfint.
Ett av de nya mönstren från Elodie Details heter ”Dots of Fauna” och får mig att tänka på harar som sprungit i nysnö, eller ett mjukt skinn på nån snöleopard. Nästan alla mönstren och färgerna finns som åkpåse, skötväska, liten ryggsäck, beanie, vantar, napphållare och filt. Phew. Tror inte jag glömt nåt nu!
Elodie Details höstnyheter - Designbloggarna
Bild: Elodie Details
En produktnyhet i deras sortiment är den här smarta åkpåse-overallen. Jag hade en liknande till min dotter när hon var spädis, bästa grejen ever. Ner i vagn, upp i famn, in i bil osv. Allt funkar med den här på!
Elodie Details höstnyheter - Designbloggarna
Bild: Elodie Details
Förra våren släppte de en skötväska i äkta läder som var så himla snygg så klockorna stannade, och nu har de följt upp med en ryggsäck för barnen i samma stil. Dock kan jag känna att det känns en aningens orimligt att köpa en pytteliten ryggsäck i äkta läder för 1500 spänn till ett litet barn. Men det kanske bara är jag, det. Tur nog finns samma modell, BackPack MINI, i lägre prisklass med massa fina mönster också. Jag brukar rekommendera den som till exempel doppresent eller 1-årspresent, gillar både storlek och funktion på den. Plus snygg!
Elodie Details höstnyheter - Designbloggarna
Bild: Elodie Details
Beanie-mössan med sina guld- eller silverränder har vi sett tidigare men säsongens färger och mönster känns härligt höstiga och vintriga. Favoriten är den prickiga (samma som på åkpåsen ovan), men alla fyra skulle kunna få bo i vår mössgarderob!
Elodie Details höstnyheter - Designbloggarna
Bild: Elodie Details

IKEA, jag älskar er men…

0
Bild: IKEA
Hej IKEA, vi måste prata om en grej. Låt mig först säga att jag ÄLSKAR er. Alltså typ larvigt mycket.
För att klargöra exakt hur mycket jag älskar er kan jag berätta att min pappa är från Älmhult (ja, bara här nånstans borde det räcka, men jag fortsätter) och att varje gång jag är hos er och påminns om att en får barnmatsburk GRATIS om en handlar en vuxenportion i restaurangen, så känner jag en stolthet bubbla i mig. En småländsk stolthet. Som jag inte ens borde ha, eftersom jag är väldigt mycket född och uppvuxen i Stockholm och ingen skulle ens gissa att min pappa var från Småland (om han inte säger ”Gunnel” eller ”salami”, då är han avslöjad). Så. Ni fattar. Jag älskar IKEA. En till grej. Jag ÄLSKAR att montera möbler från er. När vi har handlat hos er så tar min man oftast ett glas vin (för att han behöver det efter en tur på IKEA) och sen tittar han på när jag monterar era möbler. Ibland får han hjälpa till, men under sträng övervakning. Hursomhelst, igår var vi hos er och köpte två nya sängbord, en juniorstol och en spjälsäng med madrass. Lite annat krafs som ej behövde montering också, förstås, med det lämnar vi därhän. Vi kom hem, och det första jag gör är naturligtvis att kasta mig över dessa smäckra, platta paket som ropar på mig: ”Monteeera mig! Monteeera mig!” Juniorstolen AGAM (förbaskat trevlig pjäs!), inga problem. Sängborden NESNA (märkligt namn, förträffligt pris!), inga problem om vi bortser från undre hyllans pinnar som krävde en smula extra koncentration. Sen frågade jag min man: ”ska vi verkligen montera spjälsängen, eller ska vi vänta tills vi sålt den lilla sängen?” Nej men kör, tyckte han och jag var ju icke svårövertalad.
IKEA, jag älskar er men... - Designbloggarna
Jag, efter AGAM och NESNA men innan FLITIG. (Bild: fotad ur monteringsanvisningen för FLITIG, illustration IKEA)
Det är nu jag vill att ni tar till er det jag säger. Denna spjälsäng. FLITIG. Ni borde ha döpt den till LILLABRYTET.
Föga anade jag vad materialet tyg skulle ställa till med i detta platta paket. HAR NI ENS FÖRSÖKT STOPPA IN DE DÄR VASSA TRÄPINNARNA GENOM MESHTYGETS SMALA KANALER? Jag fick freestyla en KONDOM av en överbliven skruvpåse för att inte riva sönder hela tyget. Och sen. Sen skulle skiten monteras och skruvar skulle pillas in. INUTI SAGDA TYG. SOM INTE VAR DET MINSTA STRETCHIGT. Ok, så nu har jag i alla fall monterat spjälsängshelvetet. Jag var tvungen att duscha efteråt. Och byta kläder. Det var fanimej lättare att föda barnet som ska ligga i sängen än att montera sängen.
IKEA, jag älskar er men... - Designbloggarna
Bilden är tagen EFTER dusch och klädombyte, då ni kan ju bara föreställa er hur det såg ut innan.
Om inte ungen vill sova i den nu så kommer ni eventuellt få både sängen (monterad eller som brasved, ni väljer) och barnet i retur.

Nyheter från Skip Hop – Sandra Isaksson gör det igen!

0
Bild: Amvina/Skip Hop
Åh, Sandra Isaksson har gjort det igen! Ni kanske minns det fina babygymmet som jag gav en av mina ”Selected by Designbloggarna” till på Formex förra hösten? Nu har Skip Hop släppt fler babyleksaker i samma serie, Camping Cubs. Jag har valt ut tre favoriter, men i ärlighetens namn är alla fem nyheterna lika briljanta. Så härliga, vilsamma färger och djurens uttryck är bara helt bedårande.
En urgullig liten nalle som har gått i ide under sin egen campingfilt. Full med spännande lekmöjligheter; bitleksak, prassel, spegel och pipljud för att nämna några. När det är dags för att sova igen kan du ”slå in” nallen i sin filt och säga godnatt. Som vanligt gör Skip Hop det de gör allra bäst, designar för både öga och liten hand.
Skip Hop Camping Cubs - Designbloggarna
Bild: Amvina/Skip Hop – Aktivitetsleksak Camping Cubs
Och de här tre då! En leksak full av titt-ut, med små roliga runda kompisar som både kan gömma sig och hänga som fristående leksaker på till exempel vagnen eller babyskyddet. Som en bonus har de dessutom varsitt eget skallrande ljud att bjuda på.
Skip Hop Camping Cubs - Designbloggarna
Bild: Amvina/Skip Hop – Tittut Trio Bollar Camping Cubs
Den här lelle gölliga sovande björnen är tillverkad av olika material som ger barnet taktil stimulans. Hen har även pipleksak i huvudet och bitring för kliande tandkött. All inclusive, liksom!
Skip Hop Camping Cups - Designbloggarna
Bild: Amvina/Skip Hop – Snutte Camping Cubs

Pride-pyssel!

0
Bild: Meg Duerksen
Regn, regn, regn. Om solen tittar fram genom molnen kanske vi får se en regnbåge, och vad vore mer passande nu under Pride-veckan? Men för säkerhets skull har jag ett gäng regnbågs-pysseltips till er! Pärlplattepärlor. ÄLSKAR pärlplattepärlor. Jag brukar köra med Hama Mini (yttepyttesmå) men det går lika bra med de normalstora. En kan göra som My Frugal Adventures och pärla sig en nyckelring:
Bild: My Frugal Adventures
Bild: My Frugal Adventures
Eller kanske ett par örhängen? Vill en inte pärla själv kan en köpa dessa på Etsy hos DoohickeysByDewey. 
Bild: Etsy/DoohickeysByDewey
Bild: Etsy/DoohickeysByDewey
Tröttnat på Legot? Upcykla till ett sjysst halsband! Aroha – jewels & art säljer dessa på Dawanda om en inte ids borra i legot själv:
Bild: Dawanda/Aroha - jewels & Art
Bild: Dawanda/Aroha – jewels & art
Har ni ett paket klassiska Crayola-kritor hemma? Och en hårtork? Då kan ni göra en sån här tavla! Sök för all del på ”Crayola melt” på Pinterest så får ni en himla massa roliga tips på hur en kan pyssla med det här.
Bild: Meg Duerksen
Bild: Meg Duerksen
Kommer ni ihåg hur en fingervirkade låååånga lååååånga korvar av garn som en använde till precis ingenting? Här finns en beskrivning på hur du kan göra en regnbågshalsduk (vilket kan behövas med tanke på temperaturen denna ”sommar”):
Bild: Marlena Mayle
Bild: Marlena Mayle
Hoppas ni alla får en härlig helg i regnbågens tecken!

Klara, färdiga, SKOLSTART!

0
Jamen hej! Fläckvis internetuppkoppling och en bebis är inga bra kompisar om en vill blogga ofta, det kan jag ju skriva under på. Med vanlig analog penna. Som ingen har försökt stoppa i munnen. Men plötsligt händer det, wifi, sovande bebis OCH varmt kaffe! Alltså är det bäst att jag skyndar mig på att tipsa om snyggaste skolväskorna inför skolstarten. De kommer här: Dyra men snygga ryggsäckar från Mini Rodini, vet inte om jag skulle våga släppa iväg snart-sexåringen med en sån här till skolan i höst. Grodryggsäcken är förvisso på rea, men ändå. 599 kronor är very much över smärtgränsen för något som med allra största säkerhet kommer tappas bort eller smutsas ner till oigenkännlighet.  
mini rodini
Produktbilder: Mini Rodini
Skip Hops djurryggsäckar är ett säkert kort om en vill slippa köpa nåt härke med My little pony/Frost/Star Wars/Bilar på. Glada och fina djur och HALLÅ ENHÖRNINGEN?! Mother approves. Rymmer mycket, bra prisläge (cirka 300 kr, flera återförsäljare) och finns i 14 varianter. Omöjligt att inte hitta nån som går hem!
skip hop
Produktbilder: Skip Hop
Fjällräven. Nästan alla har en relation till Fjällrävens klassiker Kånken. Kånken Mini är precis lagom, innehåller (såklart) sittunderlag för eventuella utflykter och sväljer ändå en hel del trots sin pyttiga uppenbarelse. Finns i en ziljon färger, ungefär, och kvaliteten är hög. Min dotter har fått ärva en av mig som överlevt ca 13 år och den visar inga tecken på att inte överleva minst 13 år till. Och en kan även köpa till vadderade axelremmar och knäppa på. Så värt, vem minns inte hur remmarna skar in i axlarna när ryggsäcken var tung? På minussidan: nästan obscent dyr för en barnryggsäck, cirkapris 799 kr. Men om den inte tappas bort är den en mycket bra investering.
fjallraven
Produktbilder: Fjällräven
Franska Coq en pâte gör också ryggsäckar med djur, men med lite mindre gullig uppsyn. Jag gillart men tycker spontant att de känns billigare än vad prislappen säger. Cirkapris 400 kr från flera återförsäljare.
coq en pate
Produktbilder: Coq en pâte
Även kedjorna har lite fina alternativ: Tvättbjörn från Lindex för 179 kr, drake från H&M för 149 kr och björn från Kappahl för 299 kr.
budget
Produktbilder: Lindex, H&M, Kappahl