En virkad present och en skev hund.

0
Trendie

Som ni kanske läst så flyttar Trendstefan från Designgalleriet, och dessutom har han fyllt år ganska nyligen.

Så det var väl inte helt otänkbart att jag och Stina hade följande konversation för några veckor sen: Trendie Och ja. Ni ser ju vad det här bollandet ledde till. ABSOLUT INGENTING RIMLIGT. Som vanligt när en virknål (och jag) är inblandad. Vi delade upp arbetet mellan oss. Jag skulle virka Stefan och Stina skulle virka Stefans übersöta beagle, Ellie. Jag började direkt. Nu kanske ni tänker att jag bara virkade loss. Men icke. Det ligger åtskilliga timmars research bakom detta. Vilken färg på t-shirten är rimligast? EXAKT vilken ryggsäck har Stefan? Ska han ha gröna eller röda skor? Färg på byxorna? Jag tror höjdpunken (eller lågvattenmärket) i detta projekt var konversationen om storleken på Ellie i relation till Stefan. Stina KAN ha googlat ”Trendstefan längd” och sen ”mankhöjd beagle”. Ni förstår. Inget, absolut INGET, är lämnat åt slumpen här.
Trendie
Huvud, axlar, skor och väska in the making.

Meanwhile, three miles north of the Danish border…

Stina behövde något slags mönster att utgå ifrån. Jag letade lite på Pinterest och hittade några bra men även… detta.
Bild t.v. vintage virkmönster från Coats & Clarks ca 1960, bild t.h. Gripsholms-lejonet, foto Hans Thorwid/Nationalmuseum
PÅ RIKTIGT? Någon som ba ”Ja! Jag vill virka min beagle för den är så söt!” och sen råkade beaglen kanske ha både föräldrar och far/morföräldrar som var syskon. Plus blivit tappad nerför en trappa. Och var mycket mycket nära släkt med lejonet på Gripsholms slott.

Okej, tillbaka till Stefan.

Trendie
Monterad! Glasögon av najtråd och lilla fejset. Och ryggsäcken!
När det stora hela var klart så uppkom naturligtvis frågan om hur detta debacle bäst skulle förpackas. Och inte heller här lämnades något åt slumpen eller gjordes lite halvdant. Enter:
Trendie
Sa du Barbie? Nej. Trendie. Så klart.
Ja, för vad annat än Trendie kan Trendstefan heta när han är sisådär 30 cm lång och ligger i en rosa Barbiekartong? Nej, precis. Det är ju faktiskt helt rimligt i allt detta orimliga. Igår fick Stefan sin Trendie. Dock utan Ellie, eftersom Ellie tydligen hade blivit alldeles för lik Gripsholms-beaglen ovan. Stina virkade ett presentsnöre istället, och det blev jävligt rakt och snyggt, ska ni veta! Ha en virkligt fin måndag! /Anna Vill du läsa mer från Anna, klicka HÄR

Baby Banana!

0
Baby Banana

Det är sällan barnbranschen bjuder på några revolutionerande nyheter.

Men för några månader sen fick jag syn på Baby Banana! En bitleksak med härliga borstliknande silikonpiggar – i form av en BANAN. Ja, ni hör ju. Det kan ju inte bli annat än succé. Baby Banana Den finns även som majs, och det är ju förstås också roligt. Men BANAN. Kan inte sluta älska bananen. Totte har testat Baby Banana och ger den fem dregliga munnar av fem möjliga. Den här bananen och ett päron i naturgummi från Oli & Carol verkar vara de han helst stoppar i munnen, och då har han ändå ett gäng andra bitleksaker att välja på.
Baby Banana
Vänligast observera hur Totte matchar bananen med en halvpolo från Domus, anno 1980.

Och nu lite vuxen input igen:

  • Den är tillverkad av silikon. Klar fördel. Går alltså att koka efter att den hamnat på golvet i en nedkissad hiss*, till exempel. (* dvs alla hissar i Stockholms tunnelbanesystem.)
  • ”Skalet” är utformat som handtag och gör att det är lätt att greppa bitleksaken för barnet. Det gör det också lätt att fästa en napphållare eller liknande rem (för att undvika att den t ex tappas på golvet i en nedkissad hiss).
  • Himlans tjusig! Jag blir i alla fall väldigt glad av en knallgul banan.
  • Den är ganska liten och lätt, vilket gör att även mindre bebisar orkar hålla i den utan att tappa den i fejset. Ja, du vet så där som du själv gör med mobilen ibland när du ”bara ska kolla instagram innan du somnar”.
Baby Banana finns för närvarande att köpa hos Barnbutiken och Leksaksvärlden, men förhoppningsvis kommer den till fler återförsäljare snart! Ha en fin måndag! /Anna (som ibland KAN verka lite lite bitter över att alla hissar i tunnelbanan luktar kiss) Vill du läsa mer från Anna Spanar Smått, klicka HÄR

Överlevnadstips för sibirisk snöstorm

0
snöstorm
Det var ju lite så här det kändes, va?

Är du en av dem som kämpade dig genom en sibirisk snöstorm för att komma till jobbet?

Här är allt du behöver för att klara resten av dagen. Och veckan. Och livet. via GIPHY Ha en fin torsdag! /Anna

Veckans virkning

0
Veckans virkning

Åh, jag är i en sån där virkperiod just nu.

Ja, ni har ju sett lite av mina tidigare verk förut – och det tar ju liksom inte slut där, inte. Jag har en mental lista på en miljard grejer jag vill virka just nu. Mössor, figurer, presenter, tossor, leksaker… I går kväll låg denna svans i mitt knä.
Veckans virkning
Yes, jag har på mig mina fancy pants när jag virkar.
Tanken är att det ska bli en sån där klassisk ”Sock Monkey” till Totte! Ja, ni vet, en som ser ut som Paul Frank-apan Julius? Jag beställde en jättefin Sock Monkey till honom när han var bebis, men råkade missa den lilla detaljen att den var 70 cm lång. Och därmed väldigt mycket större än Totte själv. Det logiska vore ju därför att A. Beställa en mindre apa, eller B. Sy en apa av ett par strumpor (beräknad tidsåtgång ett par timmar). Men neeej då. Här ska VIRKAS en apa i typ hundra timmar. Ibland ifrågasätter jag min mentala hälsa. Ganska ofta, faktiskt.
Veckans virkning
Snart klar, lelle apan!
Nu har apan en ny ”nos” för jag gillade inte den som virkades efter mönstret, så jag virkade om den imorse. Och så virkade jag ögon istället för att klippa filtbitar. Jag har någon slags aversion mot att blanda in tyg i virkningar. Känns som att fuska. As we speak så håller jag på att montera alla tusen delarna till en apa, och nu är det faktiskt bara finliret kvar! Om du också vill virka en sock monkey så ska du kika in HÄR. Och om du inte heller får till nosen (min blev jättekonstig och skev) så rekommenderar jag en vanlig oval-virkning med 13 maskor som startkedja, öka 6 varje varv. Är du lite smartare än jag och tänker att det är rimligare att sy en, så finns det beskrivning på hur du gör HÄR. Nu ska jag fortsätta sy ihop alla ögon och öron så kanske ni kan få se bild på en färdig, virkad Sock Monkey inom kort! Ha en fin måndag i snöstormen! / Anna Vill du läsa mer från Anna, klicka HÄR

Veckans mest otippade upptäckt.

0

Jag handlar inte på H&M längre, och kan inte säga att jag saknar det speciellt mycket.

Eller jo, min absoluta favorit-modell på t-shirt (en längre rackare från Divided) som säkert kommer implodera i garderoben en dag. Gråter vid blotta tanken. Men det gör också att jag får titta lite mer på vad som finns utöver H&M. Barnavdelningar på kedjorna brukar normalt sett inte bidra till några större hurra-rop. De funkar när en ska köpa tiotusende paret tights som kommer gå sönder om 3.. 2.. 1.. vurpa på grusgången, sådääärja. Igår satt jag och bläddrade i en app efter en långärmad tröja till Totte och byxor till Alice och kollade som vanligt alla avdelningarna. Först blev jag glad över detta på ”Flicka 5-14 år”: Veckans mest otippade upptäckt Hell yes! Här är det nån som fattat. Så klart har de ju några ”gulligare” textvarianter också, men som alltid vill ju kedjorna tjäna pengar på alla. Och på ”Baby Pojke 3 mån-4 år” värmde detta mig lite extra: Veckans mest otippade upptäckt Veckans mest otippade upptäckt HJÄRTAN hörrni! Unheard of på killkläder! Och mjuka värden. Var snäll. Kolla att dina medmänniskor mår bra. Så fint! Jag kan inte minnas att jag någonsin sett hjärtan på killkläder förut (då räknar jag inte märken som är uttalat unisex för då ÄR det ju tekniskt sett inte ”bara” för killar som det är här). ”I <3 blablabla” räknas inte heller. Värt att notera är att det finns en ”Mom”-t-shirt också, men då är det en stjärna istället för hjärta. Hej uppochnervända världen! Jaha, men vilken kedja var det som fattade att det här var en bra grej då? Nån svensk, va? Vi är ju ändå så bra på jämställdhet och genustänk! Svar: Nej.

Det är spanska Zara. 

Helt klart veckans mest otippade upptäckt! Nu kanske lite fler av kedjorna vågar följa efter? Göra det ännu bättre? Hoppas! Ha en fin måndag! /Anna Vill du läsa mer av Anna, klicka HÄR