SENASTE ARTIKLARNA

Baddräktsbonanza!

0

Efter två dagar av regn och åska började vi misströsta. Det ska ju för sjutton vara sol på sommarlovet! Men plötsligt händer det, som en brukar säga. Sol och varmt och vad passar bättre då än lite baddräktstips?

Polarn O Pyret poppar piffiga påfåglar! (Ja, jag siktar på att vinna alliterations-VM i år. Om nån undrade.)

PoP påfåglar
BIld: Polarn O. Pyret / Baddräkt Påfåglar 229 kr

Mini Rodini är inte bara bra på mönster, de är bra på att göra badkläder av återvunnet material också. Alla deras badkläder är tillverkade av återvunnen polyamid från bland annat övergivna fisknät som förorenar haven. Gillart.

mini rodini tassels
Bild: Mini Rodini / Baddräkt Tassels 399 kr
mini rodini frog
Bild: Mini Rodini / Baddräkt Frog 399 kr

H&M erbjuder en himla massa badkläder, och när en tagit sig igenom allt med Frost och My Little Pony på kan en hitta dessa två godbitar. En gillar ju flamingosar på sommaren, right?

hm stor flamingo
Bild: H&M / Baddräkt med rosetter 149 kr
hm flamingo
Bild: H&M / Baddräkt med volang 149 kr
DELA

Magiska möbler. 

0
Bild: Circu

Alltså. Hade jag varit sisådär en 6-7 år nu hade jag gått över lik för att få en sån här säng från portugisiska Circu. Helt bananas och helt freaking underbart!

Bild: Circu
Bild: Circu

Hittade Den lilla sjöjungfruns säng också, den är så galen så jag vet inte ens var jag ska börja. Obs: målad med ”magical rainbow paint”. Älskar detta.

Bild: Circu
Bild: Circu

Jag vill nu att ni noterar att jag en gång för länge sen hittade en sån här vattensäng i vuxenstorlek på Blocket. En kan ju undra hur de tänkte när de slog till på den. Och kanske mest hur resten av deras inredning såg ut.

DELA

Bebisen och vagnarna.

0

Ja, ut kom han tillslut, Elliot. Sjukt söt, sa den ömma modern helt objektivt.

Nu kanske ni undrar om jag inte ska börja skriva om SAKER igen. Jorå, sörrni. Jag mjukstartar med vagnarna som ska rulla ovan nämnda bebis. Just nu sportar vi en fransk liten rackare, Babyzen Zen. Ja. Den är knallgul och svart (gissa hur man köper onödiga vagnar annars, om ens man råkar vara AIK-supporter?) och jag skulle tippa på att vi inte är fler än 5 i Sverige som rullar den här. Solcells-laddad LED-belysning har den framtill och blir så episkt liten när en fäller ihop den så det nästan gör ont.

Bild: Babyzen
Bild: Babyzen

Men snart! Snart snart snart, får Elliot rulla runt i Joolz Day2 istället. Åh, som vi längtar. Jag skrev ju ett inlägg om Day2 i höstas, och är så himla peppad på att få känna på den mer än i butik. Och kolla linjerna! Så sjukt snygg va.

Bild: Joolz
Bild: Joolz
DELA

Absolutely fabulous.

0
Bild: Pinterest/GallivantingGirls (Etsy)

Nu tror ni säkert att jag fått bebis för det har varit tyst här så himla länge. Men icke. Bebis trivs alldeles för jävla bra därinne, och har nu dragit ut en hel vecka över tiden. För er som icke genomlidit en graviditet som gått över tiden, kan denna vecka bäst beskrivas som SJU SVÅRA ÅR.

Så, jag tänker inte ens försöka skriva om några fina saker idag. Eller nåt annat vettigt heller. Jag är så förbannat klotformad så en kan spegla sig i huden på min mage. Hade jag varit en sån där 90-talskyckling hade naveln indikerat FÄRDIG för länge sen.

Det enda jag kan tänka på är salami ventricina, brieost, chèvre, champagne (okej, champagne har jag druckit i veckan pga ska tydligen hjälpa till att sätta igång saker. Men eftersom bebis är gjord i Frankrike har han väl mest legat därinne och tyckt att det var rätt gött med lite nationaldryck) och att få sova på nåt annat sätt än på sidan.

Jag har varvat internet typ fyrtioelva gånger. Sett om serier på Netflix. Virkat en bläckfisk. Nätshoppat, en vill ju inte vara billig i drift bara för att en hamnat i ofrivillig husarrest liksom. Försökt att inte verbalt yxmörda folk som frågar om inte bebis kommit än. Tips från coachen: Fråga aldrig om bebis kommit än. Sannolikheten att bebis kommit, men att din vän som har facebook, instagram och ditt telefonnummer som av en händelse glömt nämna det är rätt liten.

ask if baby
Igenkänningsfaktor: EXTREMT HÖG. Bild från Pinterest.

Imorgon ultraljud och en klen tröst är att om inte ungen tar sig ut för egen maskin så blir han vräkt nästa fredag. Och blir det så illa så måste ni hjälpa mig genom kommande vecka. Tips på allt en kan göra (halvliggandes i soffa eller säng) mottages tacksamt!

DELA

Barnvagnsmarschen 2017

0
Bild: RFSU/JR-Work-Shop

Om du inte vet vad du ska göra nästa lördag så kan jag tipsa om världens bästa grej:

Bild: RFSU
Bild: RFSU

RFSU arrangerar årligen en barnvagnsmarsch mot mödradödlighet. Varje dag dör 800 kvinnor (ja, du läste rätt, VARJE DAG) till följd av komplikationer som uppstått i samband med graviditet, förlossning eller osäkra aborter. Vill du läsa mer om de politiska kraven som ligger bakom marschen kan du göra det här. Viktiga frågor och det du kan göra för att hjälpa till är såklart att gå marschen för att visa din solidaritet, men även att bli medlem i RFSU (som gör så himla mycket bra utöver den här marschen).

En annan bra och rolig grej med barnvagnsmarschen är att RFSU samarbetar med olika designers/konstnärer varje år, och tar fram ett speciellt regnskydd som man kan få om man går marschen! Tidigare år har bland annat Mini Rodini, Lovisa Burfitt och Minimarket tagit fram mönster till regnskydden:

Bild: RFSU
Bild: RFSU

Och i år är det JR-Work-Shop som ligger bakom mönsterdesignen! Mönstret ser du längst upp i inlägget och så här ser årets regnskydd ut på en vagn:

Bild: RFSU
Bild: RFSU

Och nytt för i år är den här supergölliga lilla ryggsäcken i samma mönster, lyllos alla som får en sån:

Bild: RFSU
Bild: RFSU

Så. Om du är sugen på att gå, kolla om det finns någon marsch nära dig och anmäl dig här! Ingen marsch i din stad? Starta en egen!

DELA