SENASTE ARTIKLARNA

Bebisen och vagnarna.

0

Ja, ut kom han tillslut, Elliot. Sjukt söt, sa den ömma modern helt objektivt.

Nu kanske ni undrar om jag inte ska börja skriva om SAKER igen. Jorå, sörrni. Jag mjukstartar med vagnarna som ska rulla ovan nämnda bebis. Just nu sportar vi en fransk liten rackare, Babyzen Zen. Ja. Den är knallgul och svart (gissa hur man köper onödiga vagnar annars, om ens man råkar vara AIK-supporter?) och jag skulle tippa på att vi inte är fler än 5 i Sverige som rullar den här. Solcells-laddad LED-belysning har den framtill och blir så episkt liten när en fäller ihop den så det nästan gör ont.

Bild: Babyzen
Bild: Babyzen

Men snart! Snart snart snart, får Elliot rulla runt i Joolz Day2 istället. Åh, som vi längtar. Jag skrev ju ett inlägg om Day2 i höstas, och är så himla peppad på att få känna på den mer än i butik. Och kolla linjerna! Så sjukt snygg va.

Bild: Joolz
Bild: Joolz
DELA

Absolutely fabulous.

0
Bild: Pinterest/GallivantingGirls (Etsy)

Nu tror ni säkert att jag fått bebis för det har varit tyst här så himla länge. Men icke. Bebis trivs alldeles för jävla bra därinne, och har nu dragit ut en hel vecka över tiden. För er som icke genomlidit en graviditet som gått över tiden, kan denna vecka bäst beskrivas som SJU SVÅRA ÅR.

Så, jag tänker inte ens försöka skriva om några fina saker idag. Eller nåt annat vettigt heller. Jag är så förbannat klotformad så en kan spegla sig i huden på min mage. Hade jag varit en sån där 90-talskyckling hade naveln indikerat FÄRDIG för länge sen.

Det enda jag kan tänka på är salami ventricina, brieost, chèvre, champagne (okej, champagne har jag druckit i veckan pga ska tydligen hjälpa till att sätta igång saker. Men eftersom bebis är gjord i Frankrike har han väl mest legat därinne och tyckt att det var rätt gött med lite nationaldryck) och att få sova på nåt annat sätt än på sidan.

Jag har varvat internet typ fyrtioelva gånger. Sett om serier på Netflix. Virkat en bläckfisk. Nätshoppat, en vill ju inte vara billig i drift bara för att en hamnat i ofrivillig husarrest liksom. Försökt att inte verbalt yxmörda folk som frågar om inte bebis kommit än. Tips från coachen: Fråga aldrig om bebis kommit än. Sannolikheten att bebis kommit, men att din vän som har facebook, instagram och ditt telefonnummer som av en händelse glömt nämna det är rätt liten.

ask if baby
Igenkänningsfaktor: EXTREMT HÖG. Bild från Pinterest.

Imorgon ultraljud och en klen tröst är att om inte ungen tar sig ut för egen maskin så blir han vräkt nästa fredag. Och blir det så illa så måste ni hjälpa mig genom kommande vecka. Tips på allt en kan göra (halvliggandes i soffa eller säng) mottages tacksamt!

DELA

Barnvagnsmarschen 2017

0
Bild: RFSU/JR-Work-Shop

Om du inte vet vad du ska göra nästa lördag så kan jag tipsa om världens bästa grej:

Bild: RFSU
Bild: RFSU

RFSU arrangerar årligen en barnvagnsmarsch mot mödradödlighet. Varje dag dör 800 kvinnor (ja, du läste rätt, VARJE DAG) till följd av komplikationer som uppstått i samband med graviditet, förlossning eller osäkra aborter. Vill du läsa mer om de politiska kraven som ligger bakom marschen kan du göra det här. Viktiga frågor och det du kan göra för att hjälpa till är såklart att gå marschen för att visa din solidaritet, men även att bli medlem i RFSU (som gör så himla mycket bra utöver den här marschen).

En annan bra och rolig grej med barnvagnsmarschen är att RFSU samarbetar med olika designers/konstnärer varje år, och tar fram ett speciellt regnskydd som man kan få om man går marschen! Tidigare år har bland annat Mini Rodini, Lovisa Burfitt och Minimarket tagit fram mönster till regnskydden:

Bild: RFSU
Bild: RFSU

Och i år är det JR-Work-Shop som ligger bakom mönsterdesignen! Mönstret ser du längst upp i inlägget och så här ser årets regnskydd ut på en vagn:

Bild: RFSU
Bild: RFSU

Och nytt för i år är den här supergölliga lilla ryggsäcken i samma mönster, lyllos alla som får en sån:

Bild: RFSU
Bild: RFSU

Så. Om du är sugen på att gå, kolla om det finns någon marsch nära dig och anmäl dig här! Ingen marsch i din stad? Starta en egen!

DELA

Bugaboo by Niark1

0
Bild: Bugaboo

Niark1, eller Sebastien Feraut som han heter på riktigt, är en fransk illustratör som tidigare gjort samarbeten med både artister och stora varumärken som Converse. Det holländska barnvagnsmärket Bugaboo har en lång historia av samarbeten med designers och konstnärer som Bas Kosters, Missoni, Andy Warhol och Paul Frank – och nu har de mötts i en härlig kollektion med Niark1s typiska monster i starka färger. I’m loving it.

Säljstart 1:a april 2017, endast på Bugaboo.com.

Bild: Bugaboo
Bild: Bugaboo
DELA

Fem fina fredagsfavoriter, tema Sparbössa

0
Bild: Riksbanken

Här hemma gnetas det ihop veckopengar och sparas i sparbössa till en uppsättning dockhuslampor just nu. Det kontantlösa samhället känns sjukt tråkigt och opedagogiskt när barnen ska lära sig pengarnas värde. ”Kan mamma swisha din veckopeng?”, said no one ever till en femåring. Vi kör oldschool och hoppas att mynten fortfarande är giltiga som betalmedel när det är dags att gå till leksaksaffären.

Och på det temat tänkte jag presentera fem fina, kontantvänliga, sparbössor denna fredag!

  1. En sparpanda med lätt förvirrat utseende från danska OYOY. Bra tänkt med trä för de ungar som får för sig att krossa sparbössan för att få ut pengarna.
Bild: OYOY
Bild: OYOY

2. En härligt gul spargiraff från Pearhead!

Bild: Pearhead
Bild: Pearhead

3. En klassiker från Georg Jensen. Så fin. Bra doppresent-tips, btw.

Bild: Georg Jensen
Bild: Georg Jensen

4. En finsk elefant! Tillverkaren heter MK Tresmer och är densamma som gjorde dessa retroklassiker på 70-talet för Föreningssparbanken.

Bild: Krabat 53
Bild: Krabat 53

5. Den roligaste sparar jag till sist, vad ÄR det här ens för typ? Vågar en stoppa in sina surt förvärvade slantar i den här sparbössan? Djeco gör det igen, Greedy Guts är namnet och jag älskart.

Bild: Djeco
Bild: Djeco

Trevlig helg och bränn nu inte alla pengar på lördagsgodis!

DELA