Wedding weekend

1

Den här helgen känns det som om jag har varit med i en amerikansk romantisk komedi. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna förmedla denna fantastiska upplevelse, men när man får äran att gå på ett amerikanskt bröllop är det svårt att inte känna så.

Det var min vän David som gifte sig med sin älskade Nushin, som jag också har lärt känna under vår tid här i Del Mar. Jag lärde känna David för nio år sedan och han är en av mina käraste vänner här. Det har varit med skräckblandad förtjusning som jag har observerat hans ansträngningar för att ge sin blivande brud det perfekta bröllopet. Bantning, cupcake-provning, danslektioner, bordsplacering, blomsterarrangemang, musikval etc. etc. Och allt detta i en amerikansk tappning, som i  praktiken innebär upphöjt till 100 om man jämför med svenska mått. Samtidigt kan man inte annat än att lägga huvudet på sned och tänka; åhhhhh.

Allt var väldigt välorganiserat, regisserat och perfekt in i minsta detalj. Tyvärr visste inte alla bilister på I5 om detta, vilket ledde till att vigselakten var 45 minuter försenad eftersom många gäster stod i bilkö. Vi som var i tid trodde dock att bruden fått kalla fötter. :). Vi satt på våra plaststolar och lyssnade på en ilsken cellist som spelade en aggressiv version av ”Happy”. Men sen gick allt som på en räls. Vigselakten var föredömligt koncis och danslektionerna gav resultat i form av en valsaktig discodans. CDelhampagnen serverades till slut, maten var varm, baren öppnades, det var bra tal och en fantastisk solnedgång.

I väntan på soundcheck 10 minuter innan vigseln skulle börja. Det var 26 grader varmt så jag hade shorts och t-shirt på mig in i det längsta.
I väntan på soundcheck 10 minuter innan vigseln skulle börja. Det var 26 grader varmt så jag hade shorts och t-shirt på mig in i det längsta.

Själv bidrog jag med en egenhändigt skriven sång. Jag har bara skrivit två sånger i hela mitt liv, och detta var som således den andra. En dag kanske ni får höra den. Det vill säga om Mark får tummen ur, så vi kan spela in den. Mark är en annan galen granne som jag håller mycket kär. Han är också en person som man kan bli helt galen på. Det har jag stor erfarenhet av… speciellt de senaste tre veckorna…

Mark är mannen som, när han fick en rejäl 40-års kris, bestämde sig för att säga upp sig från sitt ingenjörsjobb och istället satsa på musiken. När han berättade det för mig blev jag först både imponerad och lite avundsjuk. Det är ju trots allt väldigt modigt att våga följa sina drömmar, och jag föreställde mig att han hade musicerat mycket på en halvproffsig nivå. Så när han fortsatte med att säga: ”Så nu tänkte jag börja med att lära mig spela gitarr.” trodde jag först att han skojade. Men det gjorde han inte. Som närmaste granne i en väldigt lyhörd townhome-länga kan jag intyga att det var så sant som det var sagt. Att han dessutom inte ville lära sig de ackord som alla andra spelar, utan hellre ville vara unik och uppfinna nya egna ackord, gjorde inte saken bättre. Men skam den som ger sig… Hur som helst Mark kompade mig på piano och det hela gick bra. Vi fick både skratt och gråt som på beställning så vi var både glada och lättade när det hela var över. Här följer en liten bröllopsbildskavalkad i svartvitt.

Videografen på plats. Nu kör vi!
Videografen på plats. Nu kör vi!

Om jag hade gift mig idag så hade jag definitivt velat ha någon som dokumenterade hela bröllopet. Egna minnen i huvudet i all ära, men visst glömmer man bort med tiden.

Brudgummen David längst till vänster, hans blivande svåger, Mark och Vince.
Brudgummen David längst till vänster, hans blivande svåger, Mark och Vince.
David var inte alls så nervös som han ser ut på bilden...sa han i alla fall...
Jag fick en sista kram innan vigselakten startade.
Rosenbladen på plats.
Rosenbladen på plats.
Oscar och jag på plats.
Oscar och jag på plats.
Nushin, prinsessan, skrider ner för slottstrappan. Fatta hur mycket Disney det var!
Nushin, prinsessan, skrider ner för slottstrappan. Fatta hur mycket Disney det var!
Bruden och fadern...
Bruden och fadern…
Mr & Mrs Sommer
Mr & Mrs Sommer

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + tretton =