Påsklov och road trip till San Fransisco

0

I år firar vi ingen vanlig traditionell påsk med påskpynt och ägg. Istället hoppade vi in i vår guldfärgade Town & Country och begav oss av på bilsemester. Att bila från San Diego till San Fransisco är något jag velat göra länge. Förra gången vi var här blev det inte av, men nu var det äntligen dags. Eftersom vi inte är den mest planerade familjen hade vi inte hunnit kolla upp så mycket. Men dagen innan avfärd lyckades vi i alla fall boka två hotell. Vårt första stop blev i Carpinteria, strax söder om Santa Barbara. Anledningen till att vi valde att stanna i denna lilla håla var för att våra kompisar Kate och J-P hade hyrt en RV och campade där tillsammans med fyra andra familjer. Att campa har ju aldrig riktigt tilltalat mig, men om jag någon gång ska göra de så kändes detta som ett riktigt bra alternativ. Man hyr en campingplats som ligger på stranden. Sen hyr man en RV som körs dit, vilket innebär att allt är fixat och klart när man kommer på plats. Enkelt och smidigt. Det gillar jag.

Husbilarna var fullt utrustade och stod verkligen bokstavligt talat på stranden.
Husbilarna var fullt utrustade och stod verkligen bokstavligt talat på stranden. 
Men strandstolar och kulörta lyktor fick man ta med sig själv.
Men strandstolar och kulörta lyktor fick man ta med sig själv.
Carpinetria State Beach. Jobbigare ställen kan man vara på.
Carpinteria State Beach. Jobbigare ställen kan man vara på.

Dagen därpå åkte vi vidare till Santa Barbara. Det var verkligen en fantastisk liten stad och hela familjen var överens om att vi hade kunnat tänka oss att bo där. Eftersom Oscar glömt packa ner kalsonger och strumpor fick vi även göra ett panikstop på Marshalls. Det hade ju kunnat bli så trist annars. Och eftersom vi ändå var där passade jag på att köpa en hatt, något som jag också velat göra länge men inte kommit till skott med.

Solen strålade och himlen var klarblå när vi återigen satte oss i bilen och begav oss vidare mot Hearst castle. Detta var det enda stoppet som faktiskt hade planerats ordentligt. Vi hade bokat biljetter och vår rundtur skulle starta 13:50. Men i vanlig ordning hade vi varit tidsoptimisster och efter en nagelbitande tur kom vi till slut fram till parkeringsplatsen 13:38. Då hade vi inte bara åkt norrut i två och en halvtimme utan även bytt klimatzon. Det regnade var dimmigt och skitkallt. Det fanns dock ingen tid för klädombyte så vi fick helt enkelt vara den galna familjen i shorts. Men vi hann med bussen som körde upp till själva huset och eftersom den största delen av turen var inomhus gick det bra. Tyvärr var det så dimmigt att man knappt såg sin egen hand framför sig, så även om utsikten sägs vara magnifik var det inget vi fick njuta av.

Ett litet tips om man har en majskolv över. Man kan mata lamm med den.
Prinsessan Leia och lammet. Alternativt bara ett litet tips om till den som har en majskolv över. 
Den vackra inomhuspoolen på Hearst Castle.
Den vackra inomhuspoolen på Hearst Castle. Har du vägarna förbi – stanna.
Det var roligt att ha sett Hearst Castle, men Charlie tyckte att det bästa var när vi tog bussen tillbaka.
Det var roligt att ha sett Hearst Castle, men Charlie tyckte att det bästa var när vi tog bussen tillbaka. Jag var glad för min nya hatt.

Nästa stopp behövde vi inte stressa till. Vi hade bokat hotell i Monterey och avslutade dagen på den härligt turistfyllda Cannery Row och som grädden på moset vårt första, och antagligen sista, besök på Bubba Gump.

Tack och lov hade vi haft sinnesnärvaro nog att ta med dunjackor till mig och Charlie i alla fall.
Tack och lov hade vi haft sinnesnärvaro nog att ta med dunjackor till mig och Charlie i alla fall.
Man bara måste älska den här mannen – och Forest Gump.
Man bara måste älska den här mannen – och Forest Gump.

Så var det dags för vår sista etapp innan slutmålet San Fransisco. Den började med att vi åkte tillbaka söderut på The 17-mile drive längs med Pebble Beach till Carmel by the Sea. Hav, vågor, vind och väldigt stora hus för $10.

Storslaget och omöjligt att inte sjunga TILL HAAAAVS TILL HAVS.
Storslaget och omöjligt att inte sjunga TILL HAAAAVS TILL HAVS.
Mitt i naturen med min nya hatt.
Mitt i naturen med min nya hatt.
Carmel By The Sea är en gallerität liten pittoresk stad som passade perfekt för dagens lunchstopp.
Carmel By The Sea är en gallerität liten pittoresk stad som passade perfekt för dagens lunchstopp.

Så kom vi fram till San Fransisco. Vädret var återigen på vår sida och i strålande sol och lagom gå på stan temperatur har vi spatserat runt och njutit av såväl Golden Gate bron, China town, Little Italy och Fisherman´s Warf. Nu ska vi vila våra trötta ben hos goda vänner i Palo Alto.

Ha en underbar påskhelg!

I China town stötte vi på en svensk familj som gillade Fixa Rummet. Tyckte ändå att det var fantastiskt att de kände igen mig  där.
I China town stötte vi på en svensk familj som gillade Fixa Rummet. Tyckte ändå att det var fantastiskt att de kände igen mig där.
Lombard Street
Lombard Street – en äkta San Fransisco vy.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fjorton + 2 =