Project fireplace

0
FÖRE

Som ni vet älskar jag att måla väggar och en av anledningarna är för att det är ett enkelt sätt att förändra rummet. Men eftersom vi hyr här har jag varit lite tveksam. För det första var jag osäker på om man fick måla om och för det andra om det verkligen var värt det. Men så i lördags kunde jag inte hålla mig längre.

Hemma i Lund har vi en putsad vägg i vardagsrummet som jag tycker väldigt mycket om. Min käre vän F brukar säga att den ser fuktskadad ut, men han är jurist så det är okej :). Så när jag väl hade bestämt mig för att dra igång ett målningsprojekt ville jag i alla fall ha samma känsla på slutresultatet. Så grundtanken vara att jag ville få till en lite stenig betongaktig puts-känsla.

Jag tycker det är svårt att hitta rätt blommor som passar soffan. Brukar använda Brudslöja, men den var slut igår. Men lite eukalyptuskvistar passar också bra.

 

Jag bestämde mig för att måla om vår öppna spis, eller snarare väggarna runt om. Jag var hemma själv, utan bil, och som ni vet är inte tålamod en av mina superkrafter. Så istället för att åka och handla väggfärg, penslar och rollers använde jag mig av akrylfärg, som jag blandade upp med vatten, och en disksvamp.

IMG_1238

När jag hade fått till en kulört som jag var nöjd med strök jag på färgen på väggen med min disksvamp. Som alltid började jag med ett relativt tunt första lager. Därefter förstärkte jag vissa delar av väggen med ytterligare färg som jag ”svampade” ut. Väggens grundstruktur var lite ojämn, vilket hjälpte eftersom jag ville ha en skiftningar.

Ibland räcker det med en disksvamp när man ska måla.
Ibland räcker det med en disksvamp när man ska måla.

När jag hade kommit en bit fick jag plötsligt lite panik och blev rädd för att det skulle se ut som när man svampade väggar i början av 90-talet…

Ibland bara måste man sätta igång med ett projekt direkt. Då kan det inte hjälpas att man inte har hunnit duscha och byta om från lördagsmorgonmyskläderna.
Ibland bara måste man sätta igång med ett projekt direkt. Då kan det inte hjälpas att man inte har hunnit duscha, kamma sig och byta om från lördagsmorgonmyskläderna. OBS att jag är barfota – precis som Ernst!

Projektet tog cirka 45 minuter och för mig var det verkligen värt det. Det var roligt att göra och gjorde skillnad i rummet. Man kan inte se det på den här bilden, men jag målade även sidorna vilket gör att det ser ut som om hela den öppna spisen är av ljus betong.

EFTER
EFTER.
Lördagslugnet har åter lagt sig på Beach Colony.
Lördagslugnet har åter lagt sig på Beach Colony.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tolv − fem =