Kakel på låtsas

0

Ända sedan Stina var här har jag funderat på hur jag skulle kunna piffa till vårt enormt trista kök. Eftersom jag gillar att måla hade jag mer än gärna målat om alla köksluckor. Jag frågade till och med om jag fick, men ägarna sa tyvärr nej. På sätt och vis kan man förstå det, men faktum är att det har gått ett rykte om att de ska renovera alla köken och då byta ut alla köksskåp, bänkskivor och vitvaror. Därför tyckte jag att det inte vore helt orimligt om jag fick fixa lite innan allt skulle tas bort. Men som sagt var. Det blev nej. Så vad då göra? Väggen ovanför vasken är den värsta, så om man skulle göra något så var den det självklara valet. Efter många om och men bestämde jag mig för att måla den vit och sedan göra ett kakelmönster med hjälp av en Sharpie-penna. Den här gången gick jag faktiskt till en färgaffär och köpte en provburk väggfärg, istället för att använda akrylfärg som jag gjorde när jag målade om den öppna spisen. (Här kan du se hur jag gjorde det och resultatet när allt var klart.)

Så här såg köket ut från början = sjukt tråkigt.

annabraun_kitchen_delmar_1

Jag började med att måla ytan fram till skåpen vit. Det blev en enormt stor skillnad när man såg den nikotinfärgade väggen förvandlas och helt plötsligt bli krispig.

annabraun_kitchen_delmar

Sen tog jag en bit kartong och använde som mall för själva ”kakelplattorna”. Eftersom jag fortfarande var lite tveksam fegade jag och började med blyertspenna.

annabraun_kitchen_delmar5

När det var klart var det bara att fylla i blyertsfogen med svart Sharpie.

annabraun_kitchen_delmar3

 

Kanske inte världens vackraste, men ändå lite kul. Jag känner mig nöjd och kan nu lägga ytterligare ett projekt till handlingarna.

 

 

Ha en fin måndag!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre + 13 =