Gå in i väggen

0

Tomma väggar kan få vilket utrymme som helst att kännas opersonligt och öde, men att få till rätt grejer är inte helt enkelt. Hemma i Lund har vi en tavelvägg bakom vår kökssoffa, vilket gör att de som sitter med ansiktet vänt mot väggen har något att titta på.

Det lilla skojcitatet som hänger i vårt kök lyder "I´m feeling tipsy and fresh", men det är så litet att man knappt ser det.
Det lilla skojcitatet som hänger i vårt kök lyder ”I´m feeling tipsy and fresh”, men det är så litet att man knappt ser det.

Här i Del Mar har vi haft bordets kortsida mot väggen, vilket inneburit att man undviker ”stirra-in-en-vägg-problematiken”, men eftersom vi nu har besök och under en längre tid kommer vara fler än fem runt bordet, bestämde jag mig för att vända på det = något måste upp på väggen.

Den här väggen blir man ju inte speciellt upplivad av att stirra in i.
Den här väggen blir man ju inte speciellt upplivad av att stirra in i.

Så det var bara att börja leta efter saker som både passar in och som känns lite kul. På Targets barnavdelning hittade jag små anslagstavlor i form av hus. Den rosa färgen kanske inte är perfekt, men jag tror den kommer funka eftersom det är lite avstånd mellan dem och stolarna. Husen blev en bra början och därefter bestämde jag mig för att komplettera med en kvadratisk form och några 3D objekt. Det blev en canvasduk, en diamantform och ett liten antilophuvud.

Jag tycker om att kombinera olika färger och former.
Jag tycker om att kombinera olika färger och former. Det blir liksom lite roligare då.

Jag får alltid lite ångest när jag ska sätta upp saker på väggarna. Man vill ju att det ska bli rätt både med placering av objekt och avstånd. Mitt tips är därför att alltid rita av, och göra pappersmallar, av de saker som ska hängas upp. Sen kan du med lätthet tejpa upp dem på väggen och flytta runt dem tills du är nöjd.

Efter att ha flyttat runt på mina mallar ett antal gånger bestämde jag mig för det här upplägget.
Efter att ha flyttat runt på mina mallar ett antal gånger bestämde jag mig för det här upplägget.

IMG_1260 (1)

Eftersom O är längst i familjen fick han även äran att provsitta så att höjden funkade. Det kanske inte var hans favoritsysselsättning, men snäll som han är ställde han upp. 🙂

Kanske lite väl nära tavlan och diamanten, men det får gå ändå. Annars kommer det kännas som om allt är för högt upp.
Kanske lite väl nära tavlan och diamanten, men det får gå ändå. Annars kommer det kännas som om allt är för högt upp. Dessutom måste ju inte O sitta på den sidan av bordet och om han gör det får han helt enkelt inte luta sig mot väggen med huvudet på sned.

När jag hade tejpat upp mina mallar lät jag dem hänga där i några dagar, bara för att känna in så att de verkligen kändes rätt. Löjligt, jag vet. Men bara så ni vet. När man har mycket tid över så kan ett sånt här projekt få oproportionerligt stor betydelse i ens vardagsliv. Det är lite sjukt, men sant. Hur som helst, för tillfället är jag rätt nöjd. Mönstret jag målade på canvasduken är inspirerat av en av mina favorittapeter – Ella från Sandbergs kollektion Familj. Vill du ser mer från den kollektionen och deras underbara pressvisning kan du göra det här.

IMG_1289

Nu ska jag bara måla väven inne i husen vita och sätta upp de små polaroidbilderna, sen är jag klar.

IMG_1291

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × tre =