Fixa rum i San Diego

0

Just nu håller jag på att fixa med mitt första rum i San Diego, eller snarare i Del Mar där jag bor. Efter många långa månader utan att ha något riktigt meningsfullt att göra känns det underbart att äntligen ha ett riktigt roligt projekt att sätta tänderna i.

Kailanis rum innan vi började fixa.
Kailanis rum innan vi började fixa.

Tjejen jag fixar rum tillsammans med heter Kailani. Hon är 12 år och gillar att spela volleyboll och fixa sina kompisars, och sina egna, naglar. Hon bor i en hyreslägenhet, så förändringarna jag ska göra i hennes rum är egentligen inte så stora. Hennes största problem är att hon har för lite förvaring och ingen bra plats att göra sina läxor. Dessutom är hon trött på den gröna färgen på väggen.

Kailanis enda förvaring innan vi började fixa.
Kailanis enda förvaring innan vi började fixa.

När jag fixar någons rum börjar jag alltid med att sitta ner och snacka med personen som bor i rummet, eller huset, som ska fixas. Kailani berättade för mig att hon gillar rosa, lila, turkost, gult och i ärlighetens namn alla andra färger som finns också. Det är ganska vanligt att man har svårt att välja ut ett fåtal färger som man verkligen gillar. Jag tycker att det är bra om man kan välja ut tre, eller fyra färger och jobbar med dem. Kailani valde rosa, svart och vitt. Sen la vi till guld och turkost som detaljfärger. Fokus i det här rummet var, som sagt var förvaring och funktion. Men självklart ska slutresultatet bli ett riktig coolt rosa tonårsrum.

En av de bästa sakerna jag vet är när man kan använda det som redan finns i rummet och göra om det. I Kailanis rum bestämde vi oss för att behålla sängen, men måla den svart. Men innan vi kunde börja med det var vi tvungna att rugga upp ytan med sandpapper.

IMG_1892 (1)

Det tar tid, men är värt det. Om man slarvar med förarbetet blir ju inte slutresultatet lika bra, eller hur 🙂 Men det är alltid lika roligt när man faktiskt kan börja måla.

IMG_1896 (1)

Fortsättning följer…

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × 2 =