Project Fireplace 2.0

0

Det var väl ett jäkla tjat om den där eldstaden. Okej, jag förstår att det kan uppfattas som om jag har blivit besatt av att fixa vår öppna spis, men eftersom jag har sjukt mycket tid över vill jag göra något kul. Och att fixa är ju trots allt det roligaste jag vet. Förra lördagen målade jag och i lördags var jag redo för steg 2.

Det var en gång…

FÖRE
FÖRE

 

…en öppen spis i gulbeige. Den var väldigt tråkig. Så jag satte upp en karta över Kaliforniens kust och kände mig riktigt nöjd. Trodde till och med att det skulle räcka. Och det gjorde det i flera veckor. Men…

EFTER
EFTER

…sen kunde jag inte hålla mig, utan målade väggen grå. Vill du veta hur jag gjorde kan du kolla här. Kändes som om förändringen blev större av vad jag hade hoppats på och min poster poppade med den nya betonggrå bakgrunden. Fast det var fortfarande något som saknades. Så jag bestämde mig för att fixa en så kallad ”mantel” eller spiselkrans som vi säger. För det gör vi väl???? Jag ville inte ha något fancy utan egentligen bara en enkel hylla. Således åkte jag till Home Depot – ett av mina favoritställen. Det ser ut exakt som på Hornbach, undantaget personalen som verkar vara importerade från Bauhaus. Efter mycket om och men lyckades jag få hjälp med att såga till min utvalda bräda i rätt längd. Man skulle kunna tro att det var en ganska enkel uppgift, men eftersom jag fortfarande helst uppger mina mått i centimeter blev det mycket krångligt. Till sist lyckades vi i alla lösa situationen och jag kunde åka därifrån med en bräda, vinkeljärn och skruv. Det var nämligen allt som behövdes.

 

IMG_1279Vinkeljärnen fäste jag i väggen och på brädans undersida. Eftersom brädan till största del vilar på en tegelstenskant behövdes inte fler fästpunkter än så. Den totala kostnaden blev $10, vilket var väl spenderade pengar, för skillnaden blev stor. Tänk vad lite färg och en hylla och kan göra i ett rum.

EFTER EFTER
EFTER EFTER

…så där ja. Nu är hyllan på plats och jag får äntligen plats med lite fint pynt.

IMG_1278Nu tror jag att jag faktiskt är färdig med Project Fireplace och kan gå vidare med något annat. Kanske en tavelvägg???

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × två =