Braun + Bumling = SANT

0

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Svenssons i Lammhult.

Nu tycker jag faktiskt att vi har kommit en ganska bra bit på vägen när det gäller inredningen i vårt lilla townhome. Visst finns det saker som man är mindre nöjd med och visst finns det mer grejer att fixa. Men på det stora hela börjar det kännas riktigt bra. Jag är glad och nöjd med många av våra nya saker. Det finns dock en sak som jag är otroligt missnöjd med – belysningen! I huset ingår det nämligen ett antal lampor som man inte får ta ner. Till exempel ovanför matplatsen. Där har man valt att sätta upp en slags kombinerad takfläkt och lampa som är så ful att man bara vill gråta. Dessutom är ljuset som kommer från denna galet fula armatur otroligt starkt och gult, vilket förstärker de nikotinfärgade väggarnas nyans. Speciellt i skymningsljus.

diningplace_lamp

I ett försök att dämpa belysningen har vi skruvat ut en av de fyra glödlamporna. Men jag vet i katten om det har hjälpt. Utseendemässigt har det i alla fall inte gjort det. Den är precis lika ful som innan.

IMG_1384 (1)

Jag hade velat ha en takpendel som både gav ett mysigare sken och hjälpte till att definiera matplatsen. Högst på önskelistan står designklassikern Bumling, designad av Anders Pehrson för Ateljé Lyktan 1968. Jag älskar den här lampans kurviga former och dessutom påminner den mig om min barndom och Sverige. Det hade varit fint att ha en här – på många sätt. Helst hade jag velat ha en i mässing, men vit hade också gått bra. Helt utmärkt faktiskt. Problemet är bara att jag inte tror att man får ta ner den fula fläktlampan samt att jag inte har hittat någon Bumling som är till salu för ett rimligt pris här i San Diego. Men i mina drömmar hade det kunnat se ut ungefär så här.

diningplace_bumling

Visst förstår jag att min dröm kanske aldrig kommer att gå i uppfyllelse. Det blir nog vare sig någon Bumling eller annan takpendel, hur mycket jag än önskar och drömmer. Men hade det varit för mycket begärt att åtminstone kunna hitta en fin bordslampa. I slutet av november var jag på Svenssons i Lammhults butik i Malmö och lyssnade bland annat på när deras inredare berättade om deras inredningstjänst Studio. Se här. Efteråt kollade jag in deras sortiment för att få inspiration inför flytten och fastnade för de nya färgerna på en annan designklassiker – FlowerPot VP3, design Verner Panton. Den färgskalan har definitivt inspirerat mig och hade också passat in väldigt bra här hemma i vårt nya hem.

IMG_0751

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − åtta =