SENASTE ARTIKLARNA

Fixa rum i San Diego

0

Just nu håller jag på att fixa med mitt första rum i San Diego, eller snarare i Del Mar där jag bor. Efter många långa månader utan att ha något riktigt meningsfullt att göra känns det underbart att äntligen ha ett riktigt roligt projekt att sätta tänderna i.

Kailanis rum innan vi började fixa.
Kailanis rum innan vi började fixa.

Tjejen jag fixar rum tillsammans med heter Kailani. Hon är 12 år och gillar att spela volleyboll och fixa sina kompisars, och sina egna, naglar. Hon bor i en hyreslägenhet, så förändringarna jag ska göra i hennes rum är egentligen inte så stora. Hennes största problem är att hon har för lite förvaring och ingen bra plats att göra sina läxor. Dessutom är hon trött på den gröna färgen på väggen.

Kailanis enda förvaring innan vi började fixa.
Kailanis enda förvaring innan vi började fixa.

När jag fixar någons rum börjar jag alltid med att sitta ner och snacka med personen som bor i rummet, eller huset, som ska fixas. Kailani berättade för mig att hon gillar rosa, lila, turkost, gult och i ärlighetens namn alla andra färger som finns också. Det är ganska vanligt att man har svårt att välja ut ett fåtal färger som man verkligen gillar. Jag tycker att det är bra om man kan välja ut tre, eller fyra färger och jobbar med dem. Kailani valde rosa, svart och vitt. Sen la vi till guld och turkost som detaljfärger. Fokus i det här rummet var, som sagt var förvaring och funktion. Men självklart ska slutresultatet bli ett riktig coolt rosa tonårsrum.

En av de bästa sakerna jag vet är när man kan använda det som redan finns i rummet och göra om det. I Kailanis rum bestämde vi oss för att behålla sängen, men måla den svart. Men innan vi kunde börja med det var vi tvungna att rugga upp ytan med sandpapper.

IMG_1892 (1)

Det tar tid, men är värt det. Om man slarvar med förarbetet blir ju inte slutresultatet lika bra, eller hur :) Men det är alltid lika roligt när man faktiskt kan börja måla.

IMG_1896 (1)

Fortsättning följer…

 

 

 

DELA

Glada golv

0

Om det är något som kan förändra ett rum radikalt, så är det faktiskt golvet. Det är lätt att glömma bort att det är en yta man också kan jobba med när man vill förnya ett rum. Eftersom jag just nu lever i heltäckningsmattelandet USA och vår ”carpet” är rätt äcklig, trots tvätt, har jag lite svårt att drömma om heltäckningsmattor just nu. Såg de här bilderna på golv från Atrafoor. De ingår i deras nya barnrums-serie, men jag tycker att de funkar lika bra i vilka rum som helst.

Bild: Atrafloor
Hm, är detta vårt nya hallgolv? Bild: Atrafloor
Hade gärna haft ett prickigt golv hemma hos mig. Bild: Atrafloor
Hade gärna haft ett prickigt golv hemma hos mig. Bild: Atrafloor
Bild: Atrafloor
Inte riktigt mina färger, men älskar mönstret. Bild: Atrafloor

Eftersom yngre barn ofta leker på golvet är det bra att det finns mycket golvyta i deras rum. Mattor kan i och för sig vara både fina och sköna att sitta på, men den rena golvytan är svårslagen när det är lekdags.

Permanent bilmatta, kan det vara något? Bild: Atrafloor
Permanent bilmatta, kan det vara något? Bild: Atrafloor

Visst kan man tröttna på dem, men visst är de lite kul.

Bild: Atrafloor
Bild: Atrafloor
DELA

Kakel på låtsas

0

Ända sedan Stina var här har jag funderat på hur jag skulle kunna piffa till vårt enormt trista kök. Eftersom jag gillar att måla hade jag mer än gärna målat om alla köksluckor. Jag frågade till och med om jag fick, men ägarna sa tyvärr nej. På sätt och vis kan man förstå det, men faktum är att det har gått ett rykte om att de ska renovera alla köken och då byta ut alla köksskåp, bänkskivor och vitvaror. Därför tyckte jag att det inte vore helt orimligt om jag fick fixa lite innan allt skulle tas bort. Men som sagt var. Det blev nej. Så vad då göra? Väggen ovanför vasken är den värsta, så om man skulle göra något så var den det självklara valet. Efter många om och men bestämde jag mig för att måla den vit och sedan göra ett kakelmönster med hjälp av en Sharpie-penna. Den här gången gick jag faktiskt till en färgaffär och köpte en provburk väggfärg, istället för att använda akrylfärg som jag gjorde när jag målade om den öppna spisen. (Här kan du se hur jag gjorde det och resultatet när allt var klart.)

Så här såg köket ut från början = sjukt tråkigt.

annabraun_kitchen_delmar_1

Jag började med att måla ytan fram till skåpen vit. Det blev en enormt stor skillnad när man såg den nikotinfärgade väggen förvandlas och helt plötsligt bli krispig.

annabraun_kitchen_delmar

Sen tog jag en bit kartong och använde som mall för själva ”kakelplattorna”. Eftersom jag fortfarande var lite tveksam fegade jag och började med blyertspenna.

annabraun_kitchen_delmar5

När det var klart var det bara att fylla i blyertsfogen med svart Sharpie.

annabraun_kitchen_delmar3

 

Kanske inte världens vackraste, men ändå lite kul. Jag känner mig nöjd och kan nu lägga ytterligare ett projekt till handlingarna.

 

 

Ha en fin måndag!

DELA

Påsklov och road trip till San Fransisco

0

I år firar vi ingen vanlig traditionell påsk med påskpynt och ägg. Istället hoppade vi in i vår guldfärgade Town & Country och begav oss av på bilsemester. Att bila från San Diego till San Fransisco är något jag velat göra länge. Förra gången vi var här blev det inte av, men nu var det äntligen dags. Eftersom vi inte är den mest planerade familjen hade vi inte hunnit kolla upp så mycket. Men dagen innan avfärd lyckades vi i alla fall boka två hotell. Vårt första stop blev i Carpinteria, strax söder om Santa Barbara. Anledningen till att vi valde att stanna i denna lilla håla var för att våra kompisar Kate och J-P hade hyrt en RV och campade där tillsammans med fyra andra familjer. Att campa har ju aldrig riktigt tilltalat mig, men om jag någon gång ska göra de så kändes detta som ett riktigt bra alternativ. Man hyr en campingplats som ligger på stranden. Sen hyr man en RV som körs dit, vilket innebär att allt är fixat och klart när man kommer på plats. Enkelt och smidigt. Det gillar jag.

Husbilarna var fullt utrustade och stod verkligen bokstavligt talat på stranden.
Husbilarna var fullt utrustade och stod verkligen bokstavligt talat på stranden. 
Men strandstolar och kulörta lyktor fick man ta med sig själv.
Men strandstolar och kulörta lyktor fick man ta med sig själv.
Carpinetria State Beach. Jobbigare ställen kan man vara på.
Carpinteria State Beach. Jobbigare ställen kan man vara på.

Dagen därpå åkte vi vidare till Santa Barbara. Det var verkligen en fantastisk liten stad och hela familjen var överens om att vi hade kunnat tänka oss att bo där. Eftersom Oscar glömt packa ner kalsonger och strumpor fick vi även göra ett panikstop på Marshalls. Det hade ju kunnat bli så trist annars. Och eftersom vi ändå var där passade jag på att köpa en hatt, något som jag också velat göra länge men inte kommit till skott med.

Solen strålade och himlen var klarblå när vi återigen satte oss i bilen och begav oss vidare mot Hearst castle. Detta var det enda stoppet som faktiskt hade planerats ordentligt. Vi hade bokat biljetter och vår rundtur skulle starta 13:50. Men i vanlig ordning hade vi varit tidsoptimisster och efter en nagelbitande tur kom vi till slut fram till parkeringsplatsen 13:38. Då hade vi inte bara åkt norrut i två och en halvtimme utan även bytt klimatzon. Det regnade var dimmigt och skitkallt. Det fanns dock ingen tid för klädombyte så vi fick helt enkelt vara den galna familjen i shorts. Men vi hann med bussen som körde upp till själva huset och eftersom den största delen av turen var inomhus gick det bra. Tyvärr var det så dimmigt att man knappt såg sin egen hand framför sig, så även om utsikten sägs vara magnifik var det inget vi fick njuta av.

Ett litet tips om man har en majskolv över. Man kan mata lamm med den.
Prinsessan Leia och lammet. Alternativt bara ett litet tips om till den som har en majskolv över. 
Den vackra inomhuspoolen på Hearst Castle.
Den vackra inomhuspoolen på Hearst Castle. Har du vägarna förbi – stanna.
Det var roligt att ha sett Hearst Castle, men Charlie tyckte att det bästa var när vi tog bussen tillbaka.
Det var roligt att ha sett Hearst Castle, men Charlie tyckte att det bästa var när vi tog bussen tillbaka. Jag var glad för min nya hatt.

Nästa stopp behövde vi inte stressa till. Vi hade bokat hotell i Monterey och avslutade dagen på den härligt turistfyllda Cannery Row och som grädden på moset vårt första, och antagligen sista, besök på Bubba Gump.

Tack och lov hade vi haft sinnesnärvaro nog att ta med dunjackor till mig och Charlie i alla fall.
Tack och lov hade vi haft sinnesnärvaro nog att ta med dunjackor till mig och Charlie i alla fall.
Man bara måste älska den här mannen – och Forest Gump.
Man bara måste älska den här mannen – och Forest Gump.

Så var det dags för vår sista etapp innan slutmålet San Fransisco. Den började med att vi åkte tillbaka söderut på The 17-mile drive längs med Pebble Beach till Carmel by the Sea. Hav, vågor, vind och väldigt stora hus för $10.

Storslaget och omöjligt att inte sjunga TILL HAAAAVS TILL HAVS.
Storslaget och omöjligt att inte sjunga TILL HAAAAVS TILL HAVS.
Mitt i naturen med min nya hatt.
Mitt i naturen med min nya hatt.
Carmel By The Sea är en gallerität liten pittoresk stad som passade perfekt för dagens lunchstopp.
Carmel By The Sea är en gallerität liten pittoresk stad som passade perfekt för dagens lunchstopp.

Så kom vi fram till San Fransisco. Vädret var återigen på vår sida och i strålande sol och lagom gå på stan temperatur har vi spatserat runt och njutit av såväl Golden Gate bron, China town, Little Italy och Fisherman´s Warf. Nu ska vi vila våra trötta ben hos goda vänner i Palo Alto.

Ha en underbar påskhelg!

I China town stötte vi på en svensk familj som gillade Fixa Rummet. Tyckte ändå att det var fantastiskt att de kände igen mig  där.
I China town stötte vi på en svensk familj som gillade Fixa Rummet. Tyckte ändå att det var fantastiskt att de kände igen mig där.
Lombard Street
Lombard Street – en äkta San Fransisco vy.

 

 

DELA

Braun & Lodén i San Diego

0
I bilen på väg till LA. Bild: ab

Så kom hon äntligen, min Stina. Som vi längtat och planerat. För er som inte vet är Stina Lodén min fru, och jag är hennes. Man skulle också kunna säga att vi är Gertrud Stein och Alice B Tocklas, eller varför inte Alicia Florrick och Kalinda Sharma. Fast favoriterna är ändå Harvey Specter och Mike Ross. Inte för att vi vill vara män, bara för att de har en så fin relation. Vi driver företaget Braun & Lodén, där hennes jobb är att bland annat vara redaktör för HD/Sydsvenskans Hemma och mitt är att…hm, ja vad är det nu jag gör…

Att Stina skulle komma hit var och hälsa på och jobba bestämdes i samma stund som vi bestämde att vi skulle flytta hit och det var ett efterlängtat återseende för hela familjen.

braunloden_annabraun_designblogganrna30
Äntligen! Foto: Stina Lodén på Instagram @stinastradar och @stinalo

Efter lite strul på flygplatsen (Stina tog fel resväska, men det kan faktiskt hända den bäste när man är vimsig, trött och uppspelt på samma gång.) kom vi hem till Del Mar och därmed började en månad fylld av skratt, jobb, stress och livsnjutning.

braunloden_annabraun_designblogganrna
Bild: ab

Ingen rast ingen ro. Redan första dagen dök vi ner i jobb och deadlines. Köksbordet fick bli en av våra arbetsstationer. Men…

braunloden_annabraun_designblogganrna5
Bild: ab

Starbucks gick också bra…

Det blev även ett avbrott i min vardag och det kändes underbart att ha något annat än privat skolskjutstjänst att ägna sig åt. Till exempel att besöka diverse hotell. Här en bild från det klassiska Hotel Del Coronado.

Bild: ab
Bild: ab

Vi tog även tåget ner till San Diego Downtown och bodde en natt på The Pendry, vilket var ett sant nöje.

Bild: ab
Bild: ab
Bild: ab
Bild: ab

Men också jobb.

Bild: ab
Bild: ab
Bild: ab
Bild: ab
braunloden_annabraun_designblogganrna31.jpg
Bild: Stina Lodén

Stinas blogg www.stinastradar.se , här på Designbloggarna, är en blogg för alla som tycker om, eller är nyfikna på, handarbete och textilier. Hon är också en virkmästare av stora mått och när hon var här passade jag på att be henne virka några coasters. De blev sååå fina och vill du veta hur hon gjorde och se fler bilder kan du kolla här.

Bild: Stina Lodén
Bild: Stina Lodén

Efter tre veckor i Del Mar/San Diego begav vi oss av till LA i en hyrbil med en fantastisk ljudanläggning bestående av undertecknad och Stina sjungandes en blandning av 80-tals hits och soundtracket från Sound of Music. Där stannade vi i två dagar innan Stina åkte hem igen. Naturligtvis hann vi även med en hel del shopping, lite fest och skönt poolhäng också. Men det blir inga bilder på det idag. Istället avslutar vi med ett Charlie-Stina collage som togs när vi alla var och åt lunch på Souplantation. KRAM

Bild: ab
Bild: ab

 

 

DELA